Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenci i Hrvati

Izložba četrdesetero umjetnika iz Maribora u Galeriji Trakošćan

trakoscan
Ljiljana Risek/VLM
03.11.2010.
u 14:25

Velik odaziv na izložbu znak je da su umjetnici prepoznali Trakošćan kao vrijedno i zanimljivo izložbeno odredište

Izložba četrdesetero mariborskih umjetnika u Trakošćanu rezultat je dobre suradnje Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva općine Bednje i Muzejske ustanove Dvor Trakošćan s Društvom likovnih umjetnika Maribora.

Svoje skulpture i likovna djela u različitim tehnikama izložilo je više od pola aktivnih članova mariborske udruge. Velik odaziv na izložbu znak je da su umjetnici prepoznali Trakošćan kao vrijedno izložbeno odredište, koje je zbog svoje posebne turističke ponude i tranzitnog položaja zanimljivo ne samo hrvatskim i slovenskim posjetiteljima i izletnicima već i turistima iz Europe koji putuju u metropolu te jadranska i hodočasnička središta.

Poruka je to s otvaranja izložbe u trakošćanskoj Galeriji. Na svečanosti su proglašeni i dobitnici priznanja mariborskog društva za 2009. godinu. Nagrade su uručene Štefanu Marflaku, Stojanu Graufu i Marjanu Jelencu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije