Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autocesta Ri – Zg

Izlaz za Crikvenicu i Krk zatvoren još najmanje 20 dana

cesta (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/10
11.06.2012.
u 12:00

U smjeru Krka jeftinije je i brže koristiti izlaz Vrata nego ići preko čvora Čavle

Toaleti na benzinskim crpkama na našim autocestama jedni su od najčišćih u Europi, ali i općenito ponuda te usluga na odmorištima na autocesti Rijeka – Zagreb, kojom smo prošli prvog dana naplate 15% skuplje cestarine, vrlo je dobra.

Najjeftinije na Petrolu

I to na crpkama svih koncesionara. Primjerice, na Ininoj postaji u Vukovoj Gorici dvije spremačice cijelo radno vrijeme brinu se o čistoći zahoda, a kako kažu, u špici sezone riječ je o tisućama ljudi. Nudi se i tuširanje, na Petrolu stoji 15 kuna, na Tifonu 25, a na Ini je besplatno. Za okrepu se mogu birati sendviči i jednostavnija jela. Najbolju ponudu ima Tifon, a najjeftiniju Petrol. Primjerice, grah s kobasicom stoji 27 kuna. Svaka benzinska postaja ima i dječje igralište, a najuređenije je na Tifonu. Od Rijeke do Zagreba nema ni jednog odmorišta bez benzinske crpke, a najveća je udaljenost između dva odmorišta 34 km. Vozač na svakoj benzinskoj može dopumpati gume i oprati stakla, a kada završi školska godina, dočekat će ga i mladi perači stakala. Nema velike razlike u cijeni goriva u usporedbi s pumpama izvan autoceste. Litra dizela je za tri, a benzina za pet lipa skuplja nego, primjerice, na staroj cesti u Delnicama.

Na cesti je sve besprijekorno i nema problema sve do Oštrovice, izlaza s autoceste u Gorskom kotaru koji koriste turisti koji putuju u Crikvenicu, Novi Vinodolski i otoke Krk, Cres te Lošinj. Izlaz je zatvoren zbog odrona u usjeku stijene. Zbog toga vozači, ako su već na autocesti, moraju produžiti do izlaza Rijeka i putovati obilazno preko Čavala.

– Napravljen je projekt sanacije te se s radovima počinje danas. Procijenjeno je da će radovi trajati 20 dana.

Zbog radova obilazno

Vozačima koji idu u smjeru Krka i Crikvenice preporučujemo obilazak preko čvora Čavle. Ali, ako idete u Crikvenicu i okolicu ili na Krk, više se isplati izaći s autoceste na izlazu Vrata do kojeg od Zagreba cestarina stoji 54 kune (15 kuna manje nego do Rijeke). Preko Gornjeg Jelenja do Križišća se dolazi brže nego preko čvora Čavle, kako preporučuju u ARZ-u.

Autocestom od Zagreba do Rijeke umjerenom vožnjom trebalo nam je sat i 35 minuta.

Komentara 4

DU
Deleted user
20:01 11.06.2012.

Japanci naprave novu auto-cestu za 10 dana i to nekoliko kilometara dugu,a nasi"cestari",za hrpu kamenja,od nekoliko tona,treba ju 1 mjesec da to ociste i saniraju,ma bravo decki,i to u sred turisticke sezone.........

IN
InfoMan
10:18 12.06.2012.

Ali japanci imaju vecu placu od nasih

PA
paper2cuts
10:43 12.06.2012.

oni vec mjesec dana nisu u stanju pomaknuti malo veci kamen s ceste...i to uoci sezone, i to na izlazu koji je i napravljen primarno za turiste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije