Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HZZO-a se ispričao:

'Izjava je bila neprimjerena. Veoma poštujem žene'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
18.02.2021.
u 11:10

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava, napisao je

Ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić nakon oštrih reakcija koje su uslijedile nakon seksitičke izjave u emisiji Otvoreno HRT-a, ispričao se javnosti.

"U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava", napisao je, javlja HRT.

Podsjetimo, Vukelić je u jednom trenutku rekao: "Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci." Na to je odmah reagirao voditelj koji je kazao da je to seksizam.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
11:44 18.02.2021.

Izjava manje-više, daleko više bitno jest da je na čelu ustanove koja bukvalno "drobi" zdr. sustav Hrvatske, neizmjernim birokratskim "šiljenjima" i kojekakvim radnjama koje su na rubu dozvoljenog zakonom ili preko njega. Npr. rođaci zaposlenika u HZZO preko paravan firmi izrađuju spec. software, a koji onda kupuju bolnice i ordinacije e da bi uopće mogli ispostaviti račun HZZO i naplatiti svoju uslugu. A da se ne govori da liječnike > 65 god. tjeraju u mirovinu i prekidaju ugovore, a u vrhuški HZZO rade i oni preko 70 god. starosti. Imate tih primjera, da ta birokratska flajš mašina radi štetu na tisuće - npr. dođete tamo u 14 h i zaposlenice se izdiru na vas da kad se to dolazi, a radno vrijeme im je do 16 h. Itd. itd. Naposljetku, kad svojim birokratskim mrcvarenjima rastjeraju kadrove, npr. liječnici odu u tuđinu ili prijevr. mirovinu jer to nemoguće izdržavati, e onda nastaju praznine u sustavu i za npr. pedijatra morate djetetu tražiti ugovornu ordinaciju 100 km daleko. I još ponosno vele - a tko hoće raditi s HZZO, nakon što natječaj propadne jer se nitko ne javlja - e vala za to su ti karijerni birokrati krivi i njihov sadizam.

ZO
zoranos
11:54 18.02.2021.

I sad će ostati to zapamčeno što je potpuno nebitno, a ono najbitnije što je čovjek rekao i zapravo objasnio zašto zdvarstu fale pare neće se niti spomenuti! A to je da je u vrijeme mandata SDP-a mladima omogučeno da ne plaćaju doprinose (ne znam točno detalje, treba Googlati) i time je proračun svake godine za milijardu i nešto prazniji! Evo to je ključ zašto se nema para i hvala SDP-u na još jednom briljantnom potezu. Odgovor Mirele Ahmetović na to je bio pa zašto HDZ to u 6 godina nije promjenio - što je legitimno pitanje, ali pranje ruku od loše odluke njene stranke.

BL
bluescreen
12:12 18.02.2021.

Podrška Vukeliću. U pravu je. Guske skaču samo kada im to paše. Kad se vrijeđala predsjednica bile su kuš. Samo madrac za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije