Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanik:

'Izjava američkog veleposlanika o Ini je miješanje u unutarnje poslove drugih država'

Anvar Azimov
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
13.02.2018.
u 11:46

Kohorst je u istoj izjavi Rusiju nazvao remetilačkim čimbenikom u regiji te izrazio želju da Hrvatska ima partnera kojemu je u interesu boljitak Hrvatske.

Neprikladno je stranim državama poučavati suverenu Hrvatsku kako će voditi voditi svoju politiku u nacionalnom interesu svojih građana. Ne SAD, nego sama suverena Hrvatska određuje svoje partnere, koji su uistinu, a ne na riječima spremni pružiti realnu pomoć gospodarskom razvoju ove zemlje, poručio je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov kao odgovor na izjavu američkog kolege Williama Roberta Kohorsta kako SAD me želi vidjeti ruske kompanije u Ini te kako bi bilo pogrešno da Hrvatska Inu proda Rusima.

Kohorst je u istoj izjavi Rusiju nazvao remetilačkim čimbenikom u regiji te izrazio želju da Hrvatska ima partnera kojemu je u interesu boljitak Hrvatske.

- S čuđenjem i žaljenjem sam pročitao komentar poštovanog veleposlanika SAD u odnosu na moguću suradnju ruskih kompanija i Ine. Ova izjava je još jedan primjer američke politike nepoštene konkurencije, miješanja u unutarnje poslove drugih država, kršenja načela slobode tržišne ekonomije - istaknuo je Azimov.

Anvar Azimov
1/14

 

Komentara 39

CA
campa
13:47 13.02.2018.

Slažem se da je Hrvatska partner SAD-u i primjedba veleposlanika koji štiti interese Amerike stoji.Ako Amerika financijski potpomogne Hrvatskoj da povrati INA-u nema ničega spornog.Rijeći ne rješavaju gospodarske probleme Hrvatske nego investicije.Kao što vidimo SAD se nisu nešto pretrgle u investiranju u Hrvatsku dogodi se tu i tamo neki investitor predator koji bi malo uložio a maksimalno odnio.Zato vlada netreba bježati od Ruskog,Kineskog ili nekog drugog kapitala jer se od investicija EU i Amerike nečemo oporaviti još 100 godina.Njima ne treba jaka Hrvatska kako politički tako i ekononski .Njima treba siromašna(nešto slično kao zemlje J.Amerike) Hrvatska kako bi lakše manipulirali a i treba im stovarište za robe sumnjive kvalitete .Njima trebaju poslušni političari koji će u bescenje prodati kako Hrvatska dobra tako i dušu naroda.

Avatar babas
babas
12:46 13.02.2018.

Mi smo sluge,niti smo suvereni,niti samostalni,niti nezavisni. Propast kompletnog gospodarstva i preko 300 000 blokiranih je rezultat sluganske politike. Političari nam rade za američko njemačke interese,a Hrvatska je država u kojoj bi zapadnjaci trebali biti gazde i vlasnici,a Hrvati konobari i čistačice,jeftina radna snaga.

Avatar 123456
123456
12:05 13.02.2018.

- gde su bili ameri kad nam je Mađarske podmitivši sanadera ukrala INA-u? - gde su bili kad nam Njemačka, Mađarska i Austrija nisu htjele izručiti direktora MOL-a unatoč važećoj međunarodnoj tjeralici? - ZAKAJ AMERI NE PRIČEPE EU KOJA KRŠI SVE MOGUĆE ZAKONE U ZAŠTITI KRIMINALA (OD INA-e, do tzv. ARBITRAŽE S KRANJCIMA) - FENOMENALNO!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije