Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZIGRANI HEROJ

Izigrani heroj: Pozvali su me na paradu pa me ostavili u bolnici

pavkovic
Žarko Bašić/Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
30.05.2010.
u 10:49

Satnik Marko Pavković, kojem su nedavno amputirane noge, dobio je poziv iz Ureda predsjednika za vojnu proslavu u Karlovcu. Odjenuo je svečanu uniformu i čekao...

Proslavu Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, kojoj je u petak nazočio cijeli državni i vojni vrh, obilježio je velik propust organizatora – na proslavu, unatoč pozivu iz Ureda predsjednika Ive Josipovića, nije stigao satnik Marko Pavković. On je, vrativši se iz vojne misije u Afganistanu, prije nešto više od dva mjeseca izgubio obje potkoljenice u prometnoj nesreći.

Uzaludno čekanje
Pavković je u petak u bolničkoj sobi u KBC-u Zagreb, nakon jutarnjeg poziva za koji mu je rečeno da dolazi iz Ureda predsjednika, uzalud iščekivao da po njega dođe službeni automobil.

– Iz Ureda predsjednika nazvali su me oko 12 ujutro i rekli mi da se spremim jer će po mene doći automobili kako bi me odveo u Karlovac na proslavu – ispričao nam je satnik.

Bio je uzbuđen, no kako je njegova uniforma oštećena u prometnoj nesreći, dao se u potragu za novom.

– Želio sam izgledati kao pravi vojnik, pa sam nazvao šogora da mi donese novu uniformu i dao se u potragu za oznakama koje je na nju trebalo prišiti – otkrio nam je Pavković, objasnivši da su stare uništene u prometnoj nesreći. – Zbog svega toga šogor je morao nekoliko puta kući i opet natrag k meni na Rebro – kazao je satnik.

Kada je konačno sve bilo spremno, dotjeran i spreman, satnik Pavković je u kolicima iščekivao dolazak “limuzine”.

– Već je bilo 16.30 sati pa sam nazvao da vidim kad stižu kako ne bismo zakasnili, no tada mi je samo kratko rečeno da je iz Josipovićeva ureda sve otkazano! – ljutio se satnik. Nije ga, ističe, ogorčilo to što nije otišao na proslavu, nego način na koji se sve dogodilo.

– Pa zar ljudi poput mene, koji su dali dio svoga tijela za ovu zemlju, nemaju pravo na svoj kutak na takvoj proslavi? – tiho je rekao i dodao da ga nitko nije obavijestio što se uistinu dogodilo, a ni zašto je njegova nazočnost na proslavi bila sporna.

– Navikao sam na to, sto puta sam doživio da se izda zapovijed “kreni”, a ubrzo potom “stani” – na svoj osebujni, vojnički način zaključio je satnik Pavković.

Nisu ga niti pozvali!

Iz Josipovićeva ureda, kažu, Pavkovića nisu niti pozvali!

– S obzirom na to da su mu u posjetu toga jutra bili predstavnici MORH-a, zamolili smo prof. Izeta Aganovića (ugledni dijabetolog koji je radio u Mesićevom Uredu) da se kod liječnika raspita o Pavkovićevu stanju – rekao je Joško Klisović, predstojnik Ureda predsjednika. Dodao je i da ne zna zbog čega je prof. Aganović zvao Pavkovića iako ga za to nitko nije ovlastio te odakle mu da ga poziva na proslavu i obećava automobil.

– Zaista nam je žao zbog svega, no predsjednik nije niti mogao pozvati Pavkovića na proslavu jer, unatoč tomu što je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, nije organizator događaja on, nego MORH – objasnio je Klisović.

Prof. Aganović nam je u kratkom razgovoru rekao da je on samo učinio ono što ga je Joško Klisović zamolio.

Komentara 68

VI
vidimškoj
18:58 30.05.2010.

aridan@ ma daj oladi malo,čitaj između redova jer ću zbiljat posumnjat.Znaći ti viruješ mami?

AR
ARIDAN
19:06 30.05.2010.

vidimškoj@ ja sam u životu veliki zaj...bant. I volim smijeh i pozitivnu energiju. I šalu. I zafrkanciju. Unesimo i ovamo malo smijeha i ... čitajmo između redova!!!

KI
kilm
14:07 02.06.2010.

Razočarani koji si ti kreten.Rađa je obišo sva bojišta koliko je mrtvi prijatelja izvlačio koliko akcija koliko krvavi dani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije