Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriće

Arheolozi iz Jeruzalema ponovno otvaraju kontroverzije oko grobnice Isusa Krista

grob
Foto: wikipedia
07.04.2015.
u 09:56

Natpisi u grobnici i okvirni datumi neke su naveli da zaključe kako je riječ o dokazu da je Isus bio oženjen i imao dijete

Arheolozi iz Jeruzalema tvrde kako su pronašli "nove, neoborive dokaze" koji bi mogli ponovno otvoriti kontroverzije oko posljednjeg počivališta Isusa Krista, javlja Independent.

Dr. Aryeh Shimron kaže kako je proveo novo istraživanje prema kojem se Isusov grob nalazi u grobnici Talpiot u istočnom Jeruzalemu, gdje je pokopan sa svojom suprugom Marijom Magdalenom i sinom Judom.

Natpisi u grobnici i okvirni datumi neke su naveli da zaključe kako je riječ o dokazu da je Isus bio oženjen i imao dijete, a dokazi o posmrtnim ostacima u tom slučaju svjedoče kako se uskrsnuće nikada nije dogodilo.

Shimron je kazao kako su geokemijski testovi pokazali da na jednoj od kosturnica iz 1. stoljeća piše ''Jakov, sin Josipa, brat Isusa'', čime se potkrjepljuju tvrdnje kako su u grobnici pokopani članovi Isusove obitelji.

>> Mnogi pučki uskrsni običaji u biti su pretkršćanski

Komentara 105

Avatar Semper_Fi
Semper_Fi
10:33 07.04.2015.

Svake godine uoči Božića i Uskrsa engleski arheolozi nađu neoborive dokaze da je Isus imao obitelj, da nije uskrsnuo itd.Kao da je u ono vrijeme živio jedan Isus, Marija, Petar itd.Već ste dosadni!

ĆA
ćaćaća
10:28 07.04.2015.

vl se polako ali sigurno približava jl i indexu..

AS
asi2013
10:14 07.04.2015.

Židovi su ga uvijek negirali, onda se ljute kada im se kaže da su ga ubili. Sada dokazuju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije