Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje mu se poboljšalo

Izgubio vid i sluh, nije mogao hodati: 'Putinov kritičar vjerojatno je otrovan'

Pjotr Verzilov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.09.2018.
u 11:22

Njemačka vlada poručila je u ponedjeljak kako se nada punom oporavku Verzilova

Kritičar Kremlja povezan s ruskom prosvjednom punk-grupom Pussy Riot, koji je u Berlinu na liječenju, vjerojatno je otrovan, izjavio je u utorak liječnik dodajući da mu je i dalje potrebna intenzivna njega iako više nije u životnoj opasnosti.

Pjotr Verzilov (30), izdavač online medija "Mediazona" koji se bavi kršenjem ljudskih prava u ruskom kaznenom sustavu, izgubio je vid, sluh i nije mogao hodati, ali mu se stanje poboljšalo otkako je u subotu stigao na liječenje u Berlin, izjavila su dva njegova prijatelja u nedjelju.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

"Vrlo je vjerojatno otrovan", rekao je na konferenciji za novinare liječnik u berlinskoj bolnici Charite. Dodao je da zasad nema drugog objašnjenja njegova stanja.

Njemačka vlada poručila je u ponedjeljak kako se nada punom oporavku Verzilova.

Glasnogovornica njemačke vlade rekla je da je vlada bila obaviještena o dolasku Verzilova u Berlin, ali nije bila uključena u organizaciju putovanja.

Verzilov je stigao u Berlin iz Moskve kasno navečer u subotu u medicinskom helikopteru, izjavio je u nedjelju Jaka Bizilj, čelnik organizacije za ljudska prava Cinema for Peace. Organizacija je platila troškove prijevoza, a Bizilj je rekao i da je Rusija "surađivala" s tim u vezi.

Verzilov je napravio incident tijekom finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske u srpnju kada je s još tri djevojke također povezane s Pussy Riot upao na teren. Prosvjednici su odslužili 15 dana u zatvoru zbog tog incidenta koji su,, po riječima Pussy Riota, izveli zahtijevajući veće političke slobode izbora i puštanje političkih zatvorenika.

Skupina Pussy Riot istaknula se 2012. kada su pritvoreni članovi grupe zbog prosvjeda protiv predsjednika Vladimira Putina u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi. Grupa je tim činom postala simbol borbe protiv Kremlja. 

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:02 18.09.2018.

Čudno da takvi likovi uvijek završe otrovani i odmah odu na liječenju u Njemačku. Dok kritičari Američke vlade i političara kao što je to Snouden završe na interpolovoj listi kao teroristi. Neki drugi kao što je to bio Engleski novinar Terry Lloyd bivaju ubijeni od strane Amerikanca samo zato jer nisu htjeli pisati ono što želi amer o Iračkom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije