Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro useljenje studenata

Izgrađen i opremljen Studentski dom u Vukovaru, a sobe imaju i klima uređaje

19.09.2018.
u 15:07

Sobe su klimatizirane i svaka ima svoju kupaonicu. Opremljene su i s mini kuhinjom, televizorom, radni prostor, Internet pristup…

Poslije godina obećanja i najava konačno je izgrađen Studentski dom Leopold u Vukovaru koji je tim povodom otvorio svoja vrata za građane. Dom je u potpunosti izgrađen i opremljen ali kako se tek ovih dana očekuje izdavanje uporabne dozvole još uvijek pušten u rad.

Kako je rečeno prvi studenti bi se u novoizgrađeni Studentski dom, nakon što ishoduju uporabnu dozvolu i provedu natječaj, mogli useliti u narednih nekoliko tjedana. Vukovarski studentski dom prostire se na 2300 četvornih metara i imat će kapacitet 108 ležajeva raspoređenih u 50 dvokrevetnih i 8 jednokrevetnih soba.

Sobe su klimatizirane i svaka ima svoju kupaonicu. Opremljene su i s mini kuhinjom, televizorom, radni prostor, Internet pristup…

Vodilo se računa i o studentima s invaliditetom pa su dvije dvokrevetne sobe prilagođene njihovim potrebama.

Studenti će moći koristiti i informatički kabinet koji je opremljen s računalima i pisačem kao i zajednički dnevni boravak za druženje, praonica, glačaonica rublja… 

Interesantno je i da će studenti imati mogućnost najma pet električnih bicikala.  Na samom krovu zgrade smještena je solarna elektrana.

U izgradnju i opremanje Studentskog doma u Vukovaru uloženo je oko 23 milijuna kuna osiguranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Očekuje se kako će se cijena smještaja kretati između 300 i 400 kuna. Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička broji oko 950 studenata koji su do sada bili smješteni u privatnom smještaju.

Veleučilište ima tri preddiplomska stručna studija i to Trgovinu, Upravni studij i Fizioterapiju te jedan specijalistički diplomski studij Preventivna fizioterapija.

U planu je i obnova i opremanje zgrade nekadašnjeg Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje gdje bi se preselilo Veleučilište kao i proširenje broja studija.

>> Pogledajte video: Pijana pokušala naručiti piće, no tek je kasnije shvatila što je učinila

Ključne riječi

Komentara 2

WW
wwwcro
18:29 19.09.2018.

Nevjerovatno. Najnovija sci fi svemirska tehnologija. Klima uređaj jbt.

DU
Deleted user
18:20 19.09.2018.

A studenti na Baustelle u Njemačkoj! Lijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije