Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTIVA O AUTORSKIM PRAVIMA
Povratak na članak

'Izdavači i novinari više nisu bespomoćni u zaštiti svojih prava'

Kada se prašina slegne, internet će ostati slobodan kao danas, rekao je Axel Voss

Komentari 19

NA
narod1
20:29 12.09.2018.

Pa ova sprdačina od EU cenzurira sve više, kažnjava Google i Facebook, jer ne može konkurirati. A mediji su toliko tupavi da ne kuže da će im pasti gledanost jer ljudi ne smiju prenosti linkove na sadržaj. Naravno mediji sami bjesomučno kradu jedni od drugih, ali bitno je da EU radi gluposti za novac poreznih obveznika. Da ne govorimo da se nema što krasti jer članci su mješavina totalne gluposti, krađe materijala, iskrivljavanja činjenica i senzacije. Uskoro će biti teško živjeti i raditi u diktaturi birokrata zvanoj EU.

VL
ST
stefj
19:32 12.09.2018.

EU se veseli, a ovime se još odmaknula iz tehnološkog vrha. Danas u EU od raznih normi i propisa sve se manje može bilo što raditi... Jedan primjer je firma u Njemačkoj koja već 2 godine nije uspjela dobiti dozvole za transport organa dronovima, a Amerikanci su to skopirali i krenuli eksperimentalno... Uglavnom, nije uopće čudno što EU nije iznjedrio niti jednog tehnološkog lidera već godinama, niti jedan tehnološki proboj nije napravljen u EU, čak i na području softvera daleko zaostaju. Ovo će samo taj zaostatak EU-a za svijetom dodatno povećati... Dok u svijetu smišljaju razne algoritme, u EU gledaju kako ih spriječiti, dok u svijetu gledaju razviti što bolje robote, EU gleda kako na njih uvesti poreze, itd... Bilo bi puno pametnije da smo aplicirali da postanemo savezna država SAD-a nego što smo se gurali u EU...

VL
DU
Deleted user
22:51 12.09.2018.

koji kurchhevi novinari...sve copypastičari u službi ....za lepinju i pivu...zadnja vrsta poluljudi

VL
Avatar kamela
kamela
19:41 12.09.2018.

sad će V.L propast sa svojim copy-paste vijestima

VL
KK
klara.kos.73
20:54 12.09.2018.

na okupu hrpa luđaka. Europu je prepišala jedna Indija a da o Kini, Japanu DA ne pričamo. Ovi idioti postaju sami sebi svrha. To ne bi bio problem da ih mi ne plaćamo. Luzeri smo skupa s njima, samo štoo oni to još nisu shvatili. A ovo glasanje o Orbanu i Mađarskoj neću ni komentirati.

VL
DU
Deleted user
20:04 12.09.2018.

Kako će sad portali, uključujući i ovaj, ostati bez prepisanih članaka, divota jedna! Kudos!

VL
DO
dopizdilomi
19:52 12.09.2018.

To znači ako se na internetu pojavi moja slika, neki drugi podaci, stvari koje koristim, slušam, jedem, kupujem imam pravo tužiti državu u kojoj živim, EU, pružatelja usluga i tražiti odštetu ili to ne vrijedi za ovce. Hahahahahahahaha

VL
Avatar kamela
kamela
19:39 12.09.2018.

bravo !!!.Potpuno podržavam. i portali tipa V.L kradu intelektualno vlasništvo.....

VL
TE
Teuta
14:49 12.09.2018.

Pa doista je vrijeme da se uvede malo reda u svekolika bespuca internetske zbiljnosti. Tiskovine ne bi smjele biti na gubitku u nikakvom slucaju misljenja sam buduci su, vecinom, ionako nakladu skresali na minimum a i za razliku od citanja na netu cija je naknada ukljucena (istina) u cjelokupan racun za internet ali ipak nije zanemariva kako se precesto istice (narocito uzmu li se u obzir reklame koje se azuriraju redovitije negoli vijesti) - direktno se plati odredjeni iznos, koji opet nije zanemariv u odnosu na druge dnevne "namirnice". Samo velike novinske kuce tipa the New York Times ili the Washington Post iili Sueddeutsche Zeitung imaju taj luxus da limitiraju broj procitanih artikala te uz to kombiniraju razne pakete za pretplatu. Die Zeit, die Welt, the Guardian (interesantno) vec to ne rade... Autorska prava koja spadaju u intelektualno vlasnistvo potrebno je bolje zastititi apsolutno a sta uostalom cini vecina svijeta. Primjerice, ulazak u bavarski dvorac Neu Schwanstein uvjetovan je ne koristenjem kamera, fotoaparata i sl. kako se unutrasnjost istoga ne bi, putem net-a, dalje distribuirala sta bi, naravno, imalo utjecaja i na turisticke horde koje svakodnovne pohode isti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.