Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO POGORŠANJE

Izdano upozorenje za cijelu Hrvatsku: Moguća su jača grmljavinska nevremena

Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
12.05.2021.
u 07:36

Bit će promjenljivo oblačno s povremenom kišom. Lokalno pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, najprije duž obale, a osobito poslijepodne u unutrašnjosti

Za cijelu Hrvatsku meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena koje je moguće tijekom dana.

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – stoji u upozorenju Meteoalarma.

Iako su jučer temperature u Hrvatskoj bile prave ljetne, danas će ipak biti desetak stupnjeva niže.

Bit će promjenljivo oblačno s povremenom kišom. Lokalno pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, najprije duž obale, a osobito poslijepodne u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja izglednija su u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni i zapadni, a ujutro na jugu i jugo. Najviša temperatura zraka od 17 do 22°C, u gorju između 13 i 17°C, prognozira DHMZ.

Slično će biti i sutra. Promjenljivo oblačno i nestabilno, mjestimice s kišom. Lokalno će biti i pljuskova praćenih grmljavinom, posebice u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 16°C. Najviša dnevna uglavnom od 17 do 22°C, ponegdje u gorju malo niža.

Četvrtak će isto biti promjenjiv, a već od petka vraća se toplije i stabilnije vrijeme.

Komentara 2

MO
montello
14:42 12.05.2021.

Kisno proljece

SI
sisavac
09:02 12.05.2021.

dal je to normalno, da je u proljeće vrijeme nestabilno? zar ne bi trebalo biti da je sunčano, suho i toplo, u točno određene datume, a kiša opet u posebne, određene dane? što se to dogodilo, nije mi jasno da se sve to poremetilo tako. strah me ljeta, da ne budu dva mjeseca stalno topla, vruća i sunčana, da će i tamo padati kiša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije