Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski prijevoz

Izdano 200.000 kartica: Građani Tallinna voze se – besplatno

Suicid
Foto: Reuters
1/2
11.03.2013.
u 09:21

Tallinn namjerava 2018. godine postati europska ekološka prijestolnica pa automobile u središtu grada treba svesti na što manji broj. To je ambiciozan cilj jer Estonci pate za time da posjeduju vlastito vozilo.

Jedna plastična kartica stanovnicima glavnog estonskog grada omogućuje besplatan gradski prijevoz. Uz pomoć sustava koji putnike identificira kao stanovnike grada.

Naknada za karticu iznosi dva eura. Prosječna estonska obitelj zahvaljujući ovom sustavu mjesečno uštedi gotovo 10 posto novca koji ima na raspolaganju. Uspjeh ove ideje bio je velik. Proteklih je mjeseci izdano ukupno 200.000 kartica. Gradske se vlasti nadaju da bi tako mogle iz gradskog prometa ukloniti deset posto automobila i tako smanjiti količinu smoga i prašine.

Tallinn 2018. godine namjerava postati europska ekološka prijestolnica, pa automobile u središtu grada treba svesti na što manji broj. To je ambiciozan cilj jer Estonci pate za time da posjeduju vlastito vozilo.

>>I tamo bježe: Estonija u kojoj nema krize ostaje bez radne snage

Ključne riječi

Komentara 1

IN
intellegens
09:51 11.03.2013.

ovako to rade pametni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije