Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Izdana upozorenja na opasne vremenske pojave, stabilnije tek za nekoliko dana

Ilustracija
Foto: PIXSELL
1/3
24.01.2021.
u 09:07

U prvoj polovini novog tjedna u kopnenom području bit će zamjetno hladnije, posebno u jutarnjim satima od utorka

Za danas je izdano još više upozorenja na opasne vremenske pojave nego jučer, ne samo zbog vjetra i kiše, nego i zbog snijega. Snijeg i kiša nastavit će se i u ponedjeljak, a u utorak i srijedu bit će stabilnije i sunčanije. 

Nedjelja na istoku Hrvatske većinom će biti oblačna s povremenom kišom, uz jugozapadni i južni vjetar. Temperatura ujutro od 4 do 7 °C, sredinom dana između 8 i 12 °C. Kasno poslijepodne i navečer zapuhat će sjeverni vjetar, uz zamjetan pad temperature te prelazak kiše u susnježicu i snijeg, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a.

Susnježice i snijega uz sjeverni vjetar i sve nižu temperaturu bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Jutarnja temperatura od 0 do 5 °C, a najviša dnevna između 6 i 9 °C. Kiša će u snijeg najprije prelaziti u Gorskom kotaru i Lici, gdje će se do kraja dana stvarati novi snježni pokrivač, moguće i deblji, uz temperaturu zraka uglavnom od 1 do 6 °C. Na sjevernom Jadranu će biti između 7 i 12 °C. Povremeno pritom kiša, mjestimice i obilnija, uz grmljavinu. Puhat će jako jugo i jugozapadnjak, prema kraju dana bura i sjeverni vjetar.

Na krajnjem jugu će nedjelju obilježiti kišovito vrijeme, uz lokalno izražene pljuskove. Bit će i vjetrovito, s jakim i olujnim jugom i južnim vjetrom, krajem dana jugozapadnim i sjeverozapadnim. 

U prvoj polovini novog tjedna u kopnenom području bit će zamjetno hladnije, posebno u jutarnjim satima od utorka. U ponedjeljak još mjestimice snijeg i kiša, zatim većinom suho, uz dosta sunca, ali ujutro s mjestimičnom maglom.

Na Jadranu će također biti hladnije te od utorka suho i sunčano, s burom i sjeverozapadnjakom. U ponedjeljak se očekuje još jugozapadni vjetar te povremena kiša, a na sjevernom je Jadranu moguće i malo snijega, prognozirao je Krunoslav Mikec.

Ključne riječi

Komentara 1

RI
ribar110
09:55 24.01.2021.

Već dva dana se izdaju alarmantna upozorenja. Ovo više nema veze s mozgom i za ovo bi netko trebao odgovarati. Što je to bilo opasno po život? Kiša? Vjetar? Kada nešto netko objavi treba stajati iza toga, ljudi su i ovako prestrašeni od svega još im samo ovi stručnjaci za prognozu trebaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije