Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RECI NE OLUJI'

Izborni plakat Dragana Crnogorca izazvao reakcije: Pričat ćemo o Oluji i Bljesku dok nam to ne zabrane

Foto: Branimir Bradarić
1/4
13.05.2021.
u 13:29

Najavio je i kako će se zalagati „za zaustavljanje pravosudnog progona Srba kao i na medijski linč kojemu su Srbi izloženi“

Slijedom predstavki koje su zaprimili proteklih dana Državno izborno povjerenstvo (DIP) zatražilo je od Dragana Crnogorca, koji je nositelj Nezavisne liste Dragan Crnogorac za zamjenika župana Vukovarsko – srijemske iz reda srpske nacionalne manjine i za Županijsku skupštinu, da se žurno očitije radi sadržaja izbornog plakata.

Razlog tome je izborni slogan „Reci ne Oluji“, napisan na ćirilici, a koji je i kod brojnih građana kao i političkih stranaka izazvao brojne komentare. Crnogorac kaže kako se na njega i ljude sa njegove izborne liste na ovaj način vrši pritisak kao i da se njegovi plakati u Vukovaru i okolnim mjestima kidaju, a dobili su i razne uvredljive i prijeteće poruke. 

Foto: Branimir Bradarić

- Kada je riječ o zahtjevu za očitovanje od strane DIP-a ne znam kako da se očitujemo niti ne znam što smo pogriješili. Je li spominjanje Oluje suprotno hrvatskim zakonima i izbornom zakonu? Ako jeste neka kažu kako je spominjanje Oluje za Srbe zabranjeno ali neka to kažu javno da svi znaju.  Postoji i etičko povjerenstvo pa neka nas kazne ali ne prihvatamo da se na ovakav način vrši pritisak na nas. To je apsolutno neprihvatljivo, rekao je Crnogorac.

Dodao je i kako se on i osobe na njegovoj izbornoj listi obraćaju prije svega pripadnicima srpske nacionalne manjine među kojima su i mnogi oni koji su se u Vukovar i okolicu doselili poslije vojno redarstvenih akcija Oluja i Bljesak. 

- U prvoj stavci programa stoji kako mi Oluju i Bljesak ne smijemo i ne možemo slaviti jer Oluja i Bljesak predstavljaju stradanje srpskoga naroda. U Oluji je 250.000 Srba protjerano, 20.000 kuća je zapaljeno, ubijene su brojne civilne žrtve od kojih mnoge do danas nisu pronađene. Zar to da slavimo? Naša namjera je bila da kroz izbor naše liste, birači na ovakav način kažu „ne Oluji“ i da nećemo biti Srbi koji prodaju vjeru za večeru, kazao je Crnogorac.

Ukazao je i na medijsku blokadu s kojom se, kako je rekao, Srbi suočavaju ali i niz drugih problema o kojima se ne govori. Najavio je i kako će se zalagati „za zaustavljanje pravosudnog progona Srba kao i na medijski linč kojemu su Srbi izloženi“. Podsjetio je na činjenicu kako je na izbornim listama za Gradsko vijeće Vukovara više Srba nego Hrvata ali i da se ne govori o problemima vukovarskih Srba koji su brojni.

Kazao je i kako su s popisa imena ubijenih Vukovaraca tijekom Domovinskog rata, koji se nalazi u dvorištu Pastoralnog centra, uklonjena imena ubijenih Srba kao i da se ne završavaju istrage koje bi rasvijetlile sudbine i ubojice nekih vukovarskih Srba. 

- Srbe se treba samo u prigodničarskim prilikama da ih se ponizi i iskoriste, a o pravima Srba i njihovim osjećanjima nitko ne govori. Jako se puno priča kako su prava Hrvata u Srbiji ugrožena i da bi bilo dobro kada bi oni imali prava barem ista kao Srbi u Hrvatskoj. E, sad vidite kako je nama. Mi ne smijemo pričati o nekim stvarima jer se tada vrijeđaju osjećaji Hrvata dok o osjećajima Srba nitko ne govori. Stoga i kažem da ćemo sve dok nam se jasno ne napiše i javno kaže da ne smijemo spominjati i Oluju mi Oluju i Bljesak spominjati i o njima govoriti. Mi samo pričamo o pravima srpskoga naroda, poručio je Crnogorac. 

Ukazujući na činjenicu da su neki od srbijanskih političara u Hrvatskoj nazočili proslavi VRO Oluja Crnogorac je rekao kako je to njihovo pravo ali i da oni prije toga nisu organizirali nikakav dijalog unutar srpske zajednice nego su jednostavno samo donijeli takvu političku odluku ali i da „prognani Srbi nisu zaslužili da se s njima trguje“. 

 

Jandroković: Sigurno će doći do trećeg javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda


 

Komentara 46

DU
Deleted user
13:42 13.05.2021.

Eto dokaza kako je Hrvatska slobodna i demokratska. Čak i previše.

07
070274
15:01 13.05.2021.

Protjerano je 250.000 Srba iz Hrvatske u Srbiju a koliko je Hrvata protjerano iz svoje zemlje, iz svojih domova od strane Srba što iz Srbije što iz Hrvatske. Oluja je čistila Hrvatsku od Srba jer su Srbi čistili Hrvatsku od Hrvata.

BT
buzz.tokupa
14:56 13.05.2021.

... brate dragane, odgovorni ste za sve sto se dogodilo hrvatskom, a na kraju i srpskom narodu. Od svog naroda će te završiti kao i milošević; i ti i tvoji etno biznismeni iz hrvatske, a posebice vas predsednik vucic za kojeg ima jedna uzrečica:...vožda je služio,...vožda je rušio,...voždom je postao,...kao vožd i prošaoooo !!!Zna srpski narod kako je prošao.... ah, umalo da zaboravim oglasnik s njuskala:"prodaje se srpska truba s kosova, kao nova, izuzetno uščuvana, lažima njegovana, razlog prodaje - nema više tko da ju svira, a uskoro niti tko da je slušaaaa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije