Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori 2018. godine

Izborna prijevara: Žena (47) iz BiH optužena jer je glasala u ime drugih osoba

Foto: Luka Klun/PIXSELL
1/3
06.07.2020.
u 13:39

Istragom je utvrđeno kako je krivotvorila potpise drugih osoba na biračkom popisu

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je podignulo optužnicu protiv žene koju tereti za izbornu prijevaru jer je na posljednjim izborima održanim u toj zemlji prije dvije godine glasala u ime drugih osoba.

U prvom postupku takve vrste koji je ikada pokrenut u BiH Biljana Petrović (47) iz Brčkog sada je optužena da je tijekom provedbe općih izbora 2018. godine na biračkom mjestu u brčanskom naselju Popovo polje glasala umjesto šest drugih osoba koristeći pritom njihov identitet, odnosno imena.

Kako su priopćili iz Tužiteljstva BiH, istragom je utvrđeno kako je Petrović krivotvorila potpise drugih osoba na biračkom popisu odnosno, kako se na njemu potpisala njihovim imenima i umjesto njih glasala.

Sada je suočena s optužnicom za kazneno djelo prijevare pri glasanju koje je kažnjivo po članku 152. Kaznenog zakona BiH.

Tim je člankom propisano kako će osoba koja na izborima za tijela vlasti BiH ili pri glasanju o opozivu predstavnika u tim tijelima ili na referendumu ponovo glasa ili glasa umjesto drugoga pod njegovim imenom biti kažnjena kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Optužnicu protiv Petrović sada treba potvrditi Sud BiH.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
11:24 07.07.2020.

To se sada zove osoba od povjerenja...

VL
vlaser
13:47 06.07.2020.

tko smirgla biljanu

DU
Deleted user
18:44 06.07.2020.

Naslov je tako sročen da izgleda kao da je bilo jučer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije