Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Peđa Grbin nakon pobjede: 'Od večeras mi smo jedan SDP'

Peđa Grbin izabran je za novog predsjednika SDP-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/23
03.10.2020.
u 19:07

Bivši predsjednik Davor Bernardić u uvodnom se govoru zahvalio svima koji su izašli na unutarstranačke izbore

Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a. Odlučili su tako članovi stranke koji su u drugom krugu birali između njega i Željka Kolara. Bivši predsjednik Davor Bernardić u uvodnom se govoru zahvalio svima koji su izašli na unutarstranačke izbore. Grbin je osvojio 65% glasova, a Kolar 35%.

- Biti predsjednik SDP-a je velika čast, a još veća odgovornost, pogotovo u ovim uvjetima u kojima se nalazi naša zemlja - rekao je Bernardić na početku.

Nakon njega govorio je Željko Kolar.

- Čestitam Peđi Grbinu i želim mu sve najbolje i pozivam sve stranačke kolege i kolegice da novom predsjedniku damo punu podršku jer SDP je velika stranka, SDP je potreba Hrvatskoj jer bez jakog SDP-a nema niti jake Hrvatske - rekao je Kolar.

Zahvalio se onima koji su glasali za njega i rekao kako moraju zatvoriti unutarnje sukobe.

- Moramo zatvoriti sukobe između sebe, moramo surađivati, moramo se okupljati jer jedino tako SDP može ići naprijed, vrijedi se boriti za SDP, vrijedi se boriti za naprednu državu i vrijedi se boriti za solidarno društvo. Vrijedi se boriti za SDP i vrijedi se boriti za naprednu državu - rekao je Kolar.

- Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i ogromnu odgovornost - rekao je Grbin koji se zahvalio svima koji su izašli na izbore i koji su mu pomagali u kampanji. Zahvalio se i bivšim predsjednicima.

- Od večeras mi smo jedan SDP - rekao je.

-Ne želim politiku konflikta i sukoba, želim politiku u kojoj stvaramo - dodao je.

- Biti predsjednik SDP-a znači biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske, znači biti na čelu onih progresivnih opcija koje su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP je uvijek bio takva stranka i SDP će to ubudće biti takva stranka. Ali, da to možemo ostvariti, moramo se mijenjati. A ta promjena počinje već večeras. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, već večeras tko je koga podržavao. Večeras mi smo jedan SDP kojeg zanima samo solidarnost, pravdajednakost i sloboda. SDP koji radi za sve - rekao je.

Dodao je da SDP postaje stranka otvorena svima i prema onima koji su u međuvremenu otišli.

U Koprivnici je pobjedu odnio Željko Kolar koji je osvojio 62% glasova dok je Peđa Grbin osvojio 38% glasova. Napomenimo i da je Kolar u prošlom krugu pobjedio u Koprivnici.

Grbin je uvjerljivo pobijedio u Osijeku, a i nakon više od pola prebrojanih glasova u Zagrebu, koji broji najveći broj članova i članica, uvjerljivo vodi Grbin.

Stigli su i rezultati iz Zadra gdje je Grbin osvojio 83,4% glasova.

Došli su i zadnji rezlutati iz Krapinsko-zagorske županije gdje je rezultat bio izjednačen 155 - 155.

U prvom krugu, prema konačnim rezultatima izbora, Peđa Grbin dobio je 3573 glasa, odnosno 41,23 posto, dok je drugoplasirani Željko Kolar osvojio 2212 glasova, tj. 25,53 posto.

Ranko Ostojić dobio je 1511 glasova, što je 17,44 posto, Mirela Ahmetović 1286 ili 14,84 posto, a Marino Percan 50 glasova odnosno 0,58 posto.

 

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:10 03.10.2020.

Relativni i apsolutni brojevi: "Stigli su i rezultati iz Zadra gdje je Grbin osvojio 83,4% glasova" ...... ovako izgleda moćno a kad se pretvori u stvarne broje dobio je nekih 50 glasova, ako.

HH
HH:
20:52 03.10.2020.

Vrijeme je da SDP ode gdje mu je i mjesto, na ropotarnicu političke povijesti.

BI
Binga01
20:26 03.10.2020.

Od večeras mi smo "jadan" SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije