Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Bulj:

Pozivam DORH da provjeri financijsko stanje u Jadroliniji

Miro Bulj
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
19.08.2016.
u 20:09

"Tu smo u Jadroliniji zbog 67 miljuna kuna preplaćene potpore Jadrolinije, a oštećen je i državni proračun."

Nositelj liste Mosta  u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj pozvao je Državno odvjetništvo (DORH)  da provjeri financijsko stanje u Jadrolinija zbog, kako je rekao, 67 milijuna kuna preplaćene potpore toj  brodarskoj tvrki.

"Tu smo u Jadroliniji zbog 67 miljuna kuna preplaćene potpore Jadrolinije, a oštećen je i  državni proračun. To je kazala Agencija za obalni i linijski promet koja je poslala izvješće Jadroliniji da je dužna oko 67 milijuna kuna. O tome su upoznati i ministri Butković, Kliman i Marić," rekao je Bulj na konferenciji za novinare u splitskoj Gradskoj luci.

Naglasio je i važnost Jadrolinije za nacionalne interes Hrvatske. "Ta tvrtka godišnje ostvaruje promet od 850 milijuna do milijardu kuna", poručio je.

"Pozivamo DORH i Ured državne revizije da provjere podatke (o preplaćenoj potpori) jer je oštećen proračun. Treba ustanoviti na koji se način trošilo, gdje se usmjeravao i gdje će završiti taj novac. Želimo u Jadroliniji spriječiti slučaj INA-MOL, jer se u cijelu priču želi uključiti  strateškog partnera iz Estonije," kazao je Bulj.

>>Iz Cetinske krajine u Sabor samo Miro Bulj

>>Miro Bulj: Ideološke i svjetonazorske podjele bile su dimna zavjesa za pljačku Republike Hrvatske

Komentara 8

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
20:31 19.08.2016.

Ovog Bulja zaposlit u policiju on uvjek tuzi nekoga a nezna ni zasto

KL
Klarahrv
20:32 19.08.2016.

Ajde Bulj ne lupetaj. Što o tome Mostovci nisu prije govorili nego sad pred izbore. Zašto ste zadržali kukuriku kadrove u ministarstvima kojima Mostovci upravljaju?

ST
stric5
20:53 19.08.2016.

....postoji li na ovome svijetu itko jadniji od ovog bulja .... zašto ga ne zanimaju kotromanovićeve afere ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije