Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatko komadina

Izbor Romane Jerković za predsjednicu GO SDP-a priznanje je riječkom SDP-u

Zlatko Komadina
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
25.04.2016.
u 12:37

Ustvrdio je kako Romana Jerković ispunjava sve kriterije za predsjednicu Glavnog odbora te ima potrebne političke i stručne reference.

Primorsko-goranski župan i bivši kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina čestitao je danas riječkoj SDP-ovki Romani Jerković na izboru za predsjednicu Glavnog odbora SDP-a.

- Mislim da je to priznanje SDP-u  Rijeke i Primorsko-goranske županije za doprinos razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj - rekao je Komadina na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi, dodajući da R. Jerković ispunjava sve kriterije za predsjednicu i ima političke i stručne refrence.  

Članovi novoizabranog SDP-ovog Glavnog odbora u subotu su na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu izabrali Romanu Jerković, a za potpredsjednike Domagoja Hajdukovića i Željka Kolara.

Komadina je, rekao je, na raspolaganju doprinijeti daljnjem razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj, a na pitanje očekuje li da će biti angažiran u nekom od stranačkih savjeta odgovorio je "o tom potom".

Govoreći o županijskim temama, najavio je da će za 47 civilnih udruga u županiji biti raspoređeno ukupno 750.000 kuna, a veći dio dobit će udruge antifašističkih boraca, udruge iz Domovinskog rata te Matica umirovljenika.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin najavila je da se u školskoj godini 2016./2017. u prve razrede srednjih škola u županiji planira upisati ukupno 2928 učenika u 125 razrednih odjela i ukupno 88 programa. Ove godine planira se upisati 70 učenika manje nego prethodne godine, a odgovor resornog ministarstva na plan upisa očekuje se tijekom svibnja.

Po riječima pročelnice Upravnog odjela za turizam Melite Raukar, županija će sufinancirati devet kapitalnih projekata razvoja turizma u 2016. s ukupno 700.000 kuna, a  novac će dobiti gradovi i općine koji su kandidirali svoje projekte, kao što su uređenje šetnica, vježbališta, sanjkališta i drugo. 

>> Romana Jerković predsjednica Glavnog odbora SDP-a

Komentara 2

MI
Mimizo
13:54 25.04.2016.

e moj komadina koje udruge antifašističkih boraca kad je završio 2 svj rat možda su tada bili bebe bombaši hahahaha

Avatar kravata
kravata
20:59 25.04.2016.

Ajde komadina vrati rijeku na pravi put za hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije