Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo u 66 godini

Iza Bandića ostale kći i supruga Vesna: On je savršen muškarac. Navikla sam na niske udarce

Zagreb: Bandić u pratnji supruge Vesne glasovao na izborima za Europski parlament
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
28.02.2021.
u 08:48

Vesna, rođena Zagrepčanka je rijetko davala intervjue. S Milanom se upoznala na plesnjaku. Imaju kći Ana - Mariju

Milan Bandić i njegova supruga Vesna Bandić rijetko su se pojavljivali u javnosti. Vesna, rođena Zagrepčanka je rijetko davala intervjue. S Milanom se upoznala na plesnjaku. Imaju kći Ana - Mariju. 2010. godine, uoči predsjedničkih izbora dala je intervju za Večernji list. Tada je, podsjetimo, Milana Bandića u drugom krugu pobijedio Ivo Josipović.

"Navikla sam na brojne niske udarce prema Milanu, ali nisam očekivala da će netko iskoristiti naše obiteljske traume da bi tako nisko napao protukandidata. Rastava i kratki odvojeni život Milanu i meni dogodili su se 1993. godine. No obnovili smo brak i sretni smo zajedno", kazala je tada Vesna Bandić.

Postane li moj Milan predsjednik, javnost će, obećavam, doznati sve što treba o meni i mojem životu, kazala je tada Vesna Bandić.

Zagreb: Bandić u pratnji supruge Vesne glasovao na izborima za Europski parlament
1/43

Vesna Bandić završila je primijenjenu umjetnost, a dvadeset godina radila je u projektnom uredu. Na pitanje dijeli li svjetonazore svoga supruga, kazala je:  "Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti. Imam osjećaj za pravdu i potrebe običnih ljudi, što jest blisko socijaldemokraciji, ali i socijalnom nauku Katoličke crkve".

Progovorila je i o mentalitetu Hercegovaca. "Ne promatram ljude prema tome odakle dolaze. Dijelim ih na dobre i loše. Kao rođenoj Zagrepčanki odrasloj na Cvjetnom trgu, Hercegovina mi se svidjela na prvi pogled. Hercegovci također. Upoznala sam ih kao iskrene, ponosne, poštene i vrijedne ljude. Nekoliko glasnih pojedinaca, prema kojima se proteklih godina stereotipizirao cijeli kraj, ne mogu i neće promijeniti moje mišljenje o njima. 

Kći Ana - Marija također se malo pojavljivala u javnosti

Vesna Bandić došla je pod povećalo javnosti kada se saznalo da je gotovinom kupila stan na Trgu Petra Petretića, koji je  u vlasništvu njihove kćeri Ane-Marije. Nekretnina je to od 68,52 četvornih metara, koštala je 854 tisuće kuna, a Bandićeva ju je supruga za 1474 eura po kvadratu “upecala” kod obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić. Da nema s tim puno brige, na račun im je odmah uplatila veći dio, odnosno 720 tisuća kuna, o čemu je pisao Večernji list.

Bandić je tada obasnio da je stan u Preradovićevoj 13 prodala njegova punica pa ženi poklonila novac da otplati kredit za stan u Bužanovoj i kupi ovaj u centru grada za unuku. Upravo taj objekt od 38 kvadrata u dvorištu Preradovićeve, podsjetimo, propada već godinama, a njega je krajem 90-ih Vesna Bandić kupila za nešto manje od 36 tisuća kuna. U njemu je živjela u mladosti, a prema Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, mogla ga je u devedesetima “vratiti”, ali uz uvjet da nema riješeno stambeno pitanje. Iako je Milan tad imao stan u kojem je živjela i Vesna pa beskućnica nije bila, razveli su se, a ona je tjedan dana nakon toga podnijela zahtjev za otkup stana koji je, čini se, na kraju prepisala na majku jer, kaže Bandić, ona je bila ta koja ga je sad prodala da se skući Ana-Marija.

Posljednji istup Bandićeve kćeri dogodio se 2009. godine, kada se on kandidirao za predsjednika države, a i tada nije propustila istaknuti da joj uključivanje u očevu kampanju teško pada. Sebe je tada opisala kao “običnu studenticu”, koja živi s dečkom u unajmljenom stanu, izlasci i šoping, istaknula je, nisu joj dragi, a većinu vremena provodi upravo u učenju. Studirala je Ana-Marija Bandić, nakon završenog MIOC-a, medicinu tri godine, nakon čega je shvatila da liječnica ipak ne želi biti.

Upisala je zato Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), Matematički odsjek, smjer statistika. S faksom je bila gotova 2012., a iste se godine zaposlila u informatičkoj firmi Combis kao softverski inženjer. 

 

Ključne riječi

Komentara 66

NE
Neo001
09:03 28.02.2021.

Neka si odmori veliki gradonačelnik kojemu su ostali brojni spomenici, djela u Zagrebu. Utješno je što nas šugoslavski mediji nadajmo se neće više maltretirati sa balaševićem

BL
Blabla
11:07 28.02.2021.

Koji je...opančari po portalima. Sto vas boli k ... za tuđe živote ? Tko se ženio tko se rastavljao . Pisete jer nemate ni pameti ni ti inteligencije , prozivate ljude bez ikakvih dokaza . Kladim se da su ovii luseri po portalima najveći neradnici i lopovi .

LL
lijepa_li si
09:11 28.02.2021.

bio je partijaš, ali prije svega čovjek. bivša družina mu to nije nikad oprostila. zagrepčani su ga voljeli, izabravši ga toliko puta za prvog čovjeka svog grada. nije se osvrtao na ljudske mizerije, nije bio zlopamtilo. ljudina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije