Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA S LEŽALJKAMA

Ljutiti građani: Sve se bijeli od praznih ležaljki, a slobodnog mjesta za ručnike nema ni za lijek

Bačvice, plaža
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/26
30.08.2019.
u 17:50

Prema pravilniku, kazna za koncesionare koje se uhvati u prekršaju iznosi pet posto koncesijske naknade za svaki dan zakašnjenja i to sve dok se ne prilagodi pozitivnim propisima i ugovoru o koncesiji.

Jedna od najpoznatijih splitskih plaža Bačvice ovih dana nije bila pretrpana kupačima koji igraju picigin, nego ležaljkama koje, kako kažu tamošnji posjetitelji, nadilaze sve granice. Problem ležaljki je što zauzimaju sve više i više površine plaže, ne ostavljajući prostora kupačima koji ne žele platiti 100 kuna po danu za najam ležaljke i suncobrana.

- Stanje na Bačvicama je svakog ljeta sve i gore. Sve se bijeli od praznih ležaljki, a slobodnog mjesta za ručnike nema ni za lijek. Prije je to bilo humanije, ali sada su ležaljke prekrile cijelu pržinu, uzduž i poprijeko - kazala je čitateljica Slobodne Dalmacije.

Na ovaj problem reagirali su iz resornog ministarstva te iz Splitsko-dalmatinske županije. Pravilnik o gospodarskom korištenju, korištenju ili gradnji građevina i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Splitsko-dalmatinske županije kaže kako ležaljke mogu trajno zauzimati samo 30 posto kopnene površine.

 

Prema pravilniku, kazna za koncesionare koje se uhvati u prekršaju iznosi pet posto koncesijske naknade za svaki dan zakašnjenja i to sve dok se ne prilagodi pozitivnim propisima i ugovoru o koncesiji. Koncesionar je u ovom slučaju tvrtka "Bačvice plaža".

- Koncesionar na Bačvicama je prije nekoliko dana upozoren na navedene nepravilnosti, odnosno da svako jutro postavi ležaljke preko cijele plaže te zauzima veću kopnenu površinu od propisanih 30 posto. Ako se ogluši i bude uporan u činjenju ovih nepravilnosti, postoji mogućnost da se pokrene postupak oduzimanja koncesije - rekao je Stipe Čogelja, privremeni županijski pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, za Slobodnu. 

Bačvice, plaža
1/16
Ključne riječi

Komentara 51

Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:22 30.08.2019.

Te koncesije mogu dobiti samo kriminalci u sprezi sa politikom

Avatar __MAX__
__MAX__
18:56 30.08.2019.

Moj savjet je da ne iznajmljujete lezaljke jer je zdravije lezati na vrucem kamenu i rucniku nego na plasticnoj lezaljci. Iznajmljivanjem ovih lezaljki sufinansirate zlocince zlocinacke organizacije HDZ a ujedno i zagadjujete priroddu i narusavate izgled plaza.

Avatar tkozna
tkozna
18:41 30.08.2019.

Počeo je obračun sa siromasima, 'očemo bogate turiste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije