Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA MINISTRA

Iz Vlade poručili: 'Ultimatumi ne dolaze u obzir'

Andrej Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.06.2019.
u 18:00

Darinko Kosor je poručio kako iz Vlade trebaju otići i HDZ-ov ministar Lovro Kuščević ali i HNS, dodajući međutim kako takvu odluku treba donijeti premijer Andrej Plenković.

Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer, odgovorili su u subotu iz Banskih dvora na najavu HNS-a da će tražiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, te poruku HSLS-a da bi trebao otići i Kuščević ali i HNS.

"Razgovarat ćemo na redovnom koalicijskom sastanku ovaj ili sljedeći tjedan. Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer", kratko su Hini priopćili iz Vlade.

Član Predsjedništva HNS-a, koalicijskog partnera u Vladi, Stjepan Čuraj najavio je ranije u subotu kako će njegova stranka tražiti hitan sastanak s premijerom na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića kojeg mediji prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Na njihovu je najavu reagirao koalicijski HSLS, čiji je predsjednik Darinko Kosor poručio kako iz Vlade trebaju otići i HDZ-ov ministar Lovro Kuščević ali i HNS, dodajući međutim kako takvu odluku treba donijeti premijer Andrej Plenković.

Komentara 24

AL
Alural
18:10 29.06.2019.

U normalnoj drzavi bi Lovro sam od sebe dao ostavku. U HR je to drugacije. Kriminalci stite jedan drugog.

TH
than
18:24 29.06.2019.

Sve je to u redu. Nema ultimatuma. Dok su neki muljažama milijunaši već oko 40te, sa druge strane trpaju staricu u zatvore zbog 100njak kuna duga za odvoz smeća. To je ta današnja superhik Hrvatska.

PR
propalismoFranjoskroz
18:32 29.06.2019.

Kako NETKO uopće može zamisliti da će kriminalci u saboru glasati za smjenu jednog od njih.Pa neće si valjda pucati u nogu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije