Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJNO PROUČILI
Povratak na članak

Iz Vlade citirali dijelove programa: Đurđević nije sklona modelu koji postoji u većini država članica EU

Dakle, ona nije sklona modelu koji postoji u većini država članica EU, gdje suce bira izvršna vlast, nego sustavu izbora sudaca od strane neovisnog tijela suprotstavlja model izbora sudaca u parlamentu, stoji u priopćenju Vlade

Komentari 26

VI
vidum
09:03 13.05.2021.

Meni dotična gospođa djeluje pametno i pošteno. Nema šanse da je HDZ prihvati. Jednako kao ni Mamići, Sanader, Vidošević, Horvatinčić......

VL
ST
stefj
09:57 13.05.2021.

Farsa se nastavlja dalje... No, ono što je bitno naglasiti jest to da je dotična gospođa pristala biti pijun u političkoj igri i samim time sebe degradirala kao stručnjaka, ali i kao čovjeka... Isto tako, cijela filozofija koju je gospođa iznijela ima samo veze s utjecajima. Ovako je sudstvo donekle odvojeno i što se tiče korupcije, koruptivne radnje su vezane uz razne klanove i interese unutar samog sudstva. Ako se uključi politika u izbor, onda ćemo sustav korupcije sa "nezavisne" prebaciti na politički ovisnu... U konačnici jedina razlika je u tome da će u tom slučaju nekom političaru sudac biti "jeftiniji", jer će za svoj položaj morati biti zahvalan baš tom istom političaru...

VL
ZV
zvorano01
08:52 13.05.2021.

Andrej ajde ti prvo pitaj Dijanu tko bi trebao biti predsjednik vrhovnog suda. Onako kao i do sada, intimno...

VL
PR
Prekosutra
09:39 13.05.2021.

Ovo me podsjeca na slucaj Sosa!

VL
Avatar Crni labud
Crni labud
09:17 13.05.2021.

HDZ je u neviđenom sukobu interesa. Danas odlučuju o predsjedniku Vrhovnog suda koji će sutra odlučivati o pravomoćnosti presude njih kao zločinačke organizacije. Nije ni čudo da se toliko pjene.

VL
DL
dr Luigi
11:26 13.05.2021.

Ne može politika birati suce oni moraju biti neovisni, suditi po zakonu brzo i efikasno kako običnog građanina tako i bilo kojeg visoko pozicioniranog političara.

VL
CO
Condorgrab
12:24 13.05.2021.

Tako izgleda priopćenje u kojem jedan kočijaš (Plenković) upućuje pilota F35 (Zlata Đurđević) kako treba voziti.

VL
BR
BradGarlicSr
09:17 13.05.2021.

Đurđević nije sklona modelu koji HDZ-u omogućava nesmetano bavljenje korupcijom i kriminalom. U tome je suština problema.

VL
TI
timon4
09:09 13.05.2021.

Na tom mjestu treba biti osoba sa sudskim iskustvom.

VL
HR
hrza
11:47 13.05.2021.

Nije ona kriva već oni koji su preko žnore dali joj katedru na fakultetu.

VL
IB
iva.begovic
10:54 13.05.2021.

Sve ankete pokazuju da nam je pravosuđe rak-rana pa se postavlja pitanje zašto se HDZ tako žestoko bori da se zadrži status quo! Zašto unatoč svim objektivnim pokazateljima i negativnoj percepciji o pravosuđu u javnosti, HDZ drži da nema mjestaa promjenama te predsjedniku onemogućavaju konzumiranje ustavne ovlasti

VL
HU
Hubrvi
10:02 13.05.2021.

Jedan odredjeni dio Hrvateka koji su svakodnevno prisutni sa svojim, punim mrznje komentarima, po medijima iz dana u dan dokazuju koliko je hrvatsko drustvo pokvareno i perverzno. I vezi s izborom predsjednika ili predsjednice vrhovnog suda je sve jasno. Postoji Ustav i jedan zakon koji proceduru izbora reguliraju. I tako dugo dok taj zakon postoji, on se mora postivati. To da se je i medjuvremenu pojavio jedan "predsjednik" koji bi mimo zakonom propisane procedure odredjivao predjednika ili predsjednicu vrhovnog suda i za to jos ima i podrsku svih ljevicara je vrh te piramide perverzije. Predsjednik drzave nema sto diskutirati postojece zakone, in ih ima za postovati. I da perverzija tog ljevicarskog dijela Hrvatske plus Grmoja i Skoro i Milanovic je jos i veca kad se zna, da je taj zakon donesen u vrijeme Milanoviceve vlade. Ali jedno je sigurno, a to je da ljevicarima i njihovom "predsjedniku" to nece proci. Vremena kad su politicari odredjivali sudstvu kako treba suditi i tko ce te sudove voditi su proslost. Odje bi se morali ukljuciti i DORH i SIS, jer pozivanje na krsenje zakona ili nepostivanje zakona, jest i bilo je uvijek krivicno djelo. To isto vrijedi i za "predsjednika" koji iz dana u dan krsi Ustav i na taj Ustav polozenu prisegu, de ce biti predsjednik SVIH gradjana Hrvatske i nepristran, a koji je vec dulje u izbornoj kampanji protiv HDZ-A i protiv 40% gradjana Hrvatske.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:13 13.05.2021.

Kao EU je nešto dobro...plenki smješan si !..pa to je koruptivno neodgovorna organizacija !

VL
DU
Deleted user
09:21 13.05.2021.

dobro znano okretanje pile naopako od strane organizacije,vađenje nekih dijelova sadržaja iz konteksta,da bi se denunciralo neistomišljenika.sjetite se samo sintagme slučajne države izvučene iz konteksta,koji je sasvim drugačiji od toga kaj su bojovnici organizacije ponavljali ko papagaji,pri tome,bilo je sasvim razvidno da nisu ni čuli cijeli kontekst,ali naređeno je da se to perpetuira,kao i još neki dijelovi govora političkih protivnika,kad se izvade iz cjeline,dobijaju sasvim drugi smisao.sve su dobro naučili od kosovaca u svojim redovima.nazdravlje!

VL
IB
iva.begovic
10:39 13.05.2021.

Urediti neki sektor na najbolji mogući način iznimno je komplicirano, a u obzir treba uzeti: zatečeno stanj, funkcioniranje političkog sistema pa i karakter i mentalitet građana. HDZ je na najbolji mogući način iskoristio sve ljudske slabosti, klijentelizam, sklonost korupciji, sebičnostst i nesklonost općem dobru koje su "tradicijske vrijednosti hrvatskog društva". Dozvoliti i nadalje izvrnšnoj vlasti tj. HDZu da upravlja pravosuđem, iznimno je dugoročno opasno i kontraproduktivno za napredak društva. To što neznalice u Briselu ne prepoznaju pravo lice i modus vivendi HDZa ne znači da se HDZ ima pravo uspoređivati u bilokojem segmentu sa političkim tradicijama i društvenim uređenjem u tim EU državama razvijene demokracije. Bljak mi je kadgod to Plenković učini.

VL
ON
ON
09:51 13.05.2021.

Neznam cemu tolika prasina oko izbora sefa vrhovnog suda.Imamo Plenkovica koji to moze rijesiti sam.Covjek je upucen,ima stav i jednostavno zna sve.Jos kad se javi Seks i prdsjednik sabora,mogli bi smo i bez predsjednika drzave.Itako covjek samo smeta Plenkiju koji radi sve da nam uljepsa dan,ali svaki dan.

VL
JO
jorgen
09:43 13.05.2021.

Ono kada ti Vlada sa najgorim pravosuđem u povijesti RH ide pametovati o modelu sudstva. Poklopite se ušima i šutite, jer da EU napravi reviziju pravosuđa letili biste svi skupa s vlasti!

VL
Avatar Oneill
Oneill
10:10 13.05.2021.

A koji je to model a moramo se pitat stvarno ti takozvani konzdrvativni čini mi se da viziju nešto novog i nemaju pa neznam o čemu ovaj govori .A ja ona nepaše u vaš režim onda je to za vas previše.

VL
ZA
Zagorec71
10:52 13.05.2021.

Ona se može zalagati za svašta.......... Sabor donosi zakone. Važno je da se nađe formalni razlog za odbijanje i nastavak sukoba u trodiobi vlasti. Brinem za razumijevanje vlasti Premijera. On bi da se i Predsjednik Republike njemu klanja kao i balkanska kraljica (carica). Pa treba shvatiti i znati da ako HDZ ima izvršnu vlast, da one koji nisu u HDZ mora također netko zastupati i upozoravati na njihov problem. U ovom slučaju to je jasno i zato i Milanović ima veću podršku od Plenkovića. Ali, teško je prihvatiti da ej HDZ izgubio izbore za Predsjednika RH.

VL
MI
miholjčan
09:12 13.05.2021.

Dakle, komentirat će te programe svih prijavljenih, ili će te samo rastezati prof. Đurđević?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.