Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN SVESTRANI PROVALNIK

Iz vikendica Slovenaca krao solarne ploče, televizije, alat, puške...

Policija razriješila seriju provala
Foto: PU istarska
1/5
30.10.2020.
u 13:57

Kada je uhićen i priveden na ispitivanje, utvrđeno je da je od kolovoza lani do 28. listopada provalio u devet vikendica na području Pavićina

Za 15 kaznenih djela, od čega su 14 teške krađe, osumnjičen je 37-godišnjak, priopćila je PU istarska, a osim za teške krađe sumnjiči ga se i za zloporabu droge.

Nepogodan rasplet priče za 37-godišnjaka počeo je kada su se policiji učestalo počeli javljati vlasnici  vikendica u naselju Pavićini na području Marčane. Prijavljivali su im provale, pa je policija odlučila postaviti zasjedu mogućem počinitelju(ima). Strpljenje  se policajcima isplatilo 28. listopada  kada su uočili sumnjivo  vozilo te dvije osobe. Kada su im se policajci približili te su osobe počele bježati, a potraga koja je za njima organizirala rezultirala je dan kasnije  uhićenjem 37-godišnjaka u zaseoku na području Žminja.

Kada je uhićen i priveden na ispitivanje, utvrđeno je da je od kolovoza lani do 28. listopada provalio u devet vikendica na području Pavićina. Kuće su uglavnom u vlasništvu slovenskih državljana te im je pričinjena šteta od  oko 50.000 kuna. U kuće je 37-godišnjak provaljivao na razne načine.Ponekad je koristio sirovu snagu, ponekad je polugom obijao vrata ili prozore, a u jednom slučaju je razbio staklenu stijenku. Krao je različite predmete  pa su tako vlasnici ostali bez solarnih ploča, reflektora,  agregata, plinskih boca, televizora, raznih alata i prehrambenih proizvoda, dok je jedan vlasnik ostao i bez quad vozila koje je bilo parkirano ispred vikend kuće.

Foto: PU istarska

Osim za te provale, sumnjiči ga se i za provale koje je počinio na rovinjskom i porečkom području pa je tako četiri teške krađe počinio na rovinjskom području, a jednu u okolici Poreča. U siječnju je iz dvorišta obiteljske kuće u Rovinjskom Selu otuđio miješalicu za beton i štapove za pecanje, a u travnju je provalio u pet glamping šatora u Balama i otuđio razne kuhinjske i kupaonske uređaje i namještaj. Provaljivati je nastavio i u lipnju, kada je u naselju Kukuletovica provalio u poslovni prostor pravne osobe i otuđio razne alate, a u listopadu je provalio u vikend kuću u naselju Maružini i otuđio baterije za solarno grijanje. Sumnja se da je 37-godišnjak posljednju provalio počinio u noći na 26. listopada, kada je provalio na farmu na području između Sv. Lovreča i naselja Perini te je otuđio pušku, razne alate i uređaje. Ukupna a šteta koja je nastala vlasnicima na rovinjskom i porečkom području procjenjuje se na najmanje 35.000 kuna.

Većinu ukradenih predmeta policija je pronašla pretragom vikend kuće na području Žminja te će biti vraćene vlasnicima. A kako su nađeni i predmeti  za koje se sumnja da potječu iz nekih drugih provala, u policiji kažu ad se kriminalističko istraživanje nastavlja. Osim ukradenih stvari, pretragom je nađeno i 175 grama marihuane, 0.6 grama amfetamina, tri mobitela i jednu preciznu digitalnu vagu pa je prijavljen i zbog droge.  

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
15:40 30.10.2020.

Otkud puške u slovenskim vikendicama? Jesu li tamo bile zakonito?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije