Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grude

Iz trgovine umjesto novca ukrali bilježnicu sa zapisanim dužnicima

lopov
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.06.2016.
u 12:23

Iako je pri početnoj inventuri i procjeni štete ustanovljeno kako ništa nije ukradeno, vlasnik trgovine, Jozo Š., tek je nakon otvaranja kase shvatio o kolikom se gubitku radi.

Noćas je provaljeno u samostalnu trgovačku radnju Grič u Grudama (BiH), piše Kamernjar koji neslužbeno doznaje da se počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

Iako je pri početnoj inventuri i procjeni štete ustanovljeno kako ništa nije ukradeno, vlasnik trgovine, Jozo Š., tek je nakon otvaranja kase shvatio o kolikom se gubitku radi:

“Ušao sam u trgovinu. Pomislio sam odmah da je uzeo njemačku Nutellu, jer smo jedni od rijetkih u Hercegovini koji gonjaju to preko granice. Odokativnim prebrojavanjem shvatio sam da je sve na svome mjestu. Uzeo sam ključ iz saksije i otvorio kasu. Na moje čuđenje, 1387 maraka pazara od prošlog dana je i dalje bilo tu.”, prepričava Jozo.

U tom je trenutku stao, uzeo čašu vode, razmutio crni šećer te nastavio: “Izvadio sam kasu i onda sam vidio da je nema… Kao da je nestala. Što? Teka s dužnicima.”

Na pitanje kolika je vrijednost duga iz teke, Jozo je odgovorio: “Gledajući unazad, radi se sigurno o nekih milijun i sto tisuća maraka. Tako to u nas ide. Uzme se, zapiše pa ako vrati, vrati. Od 1978. pa evo sve do dana današnjeg. Najveći dug ima izvjesni Miro, čiji dug iznosi oko 150.000 maraka i proteže se na više generacija.”

>> Šlampavi provalnici u trgovinu skrivali se iza kartona

Ključne riječi

Komentara 8

SC
schwertransport
07:38 11.06.2016.

Onaj tko je maznuo teku vise nije duzan

Avatar EU?
EU?
09:40 11.06.2016.

Sada neko treba da pokrade beležnice kome on dužan . Jer se tako to radi u komunizmu sve na veresiju

DU
Deleted user
18:16 10.06.2016.

Bilježnica stara još od turaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije