Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon hranjenja

Iz Sokolarskog centra u divljinu poletio mladi orao

Puštanje dohranjenog orla na slobodu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.10.2014.
u 00:05

Voditelj centra Emilio Menđušić kaže da je ni godinu dana star ptić pronađen iznemogao u jednom kokošinjcu na Danilu.

U slobodu Dalmatinske zagore u srijedu je pušten suri orao koji je mjesec i pol proveo na hranjenju i učenju za samostalan lov u Sokolarskom centru u Šibeniku. Voditelj centra Emilio Menđušić kaže da je ni godinu dana star ptić pronađen iznemogao u jednom kokošinjcu na Danilu.

Očuvanju te kritično ugrožene vrste ptica, kojih je u nas samo 20-ak parova, svakako bi pridonijela hranilišta u područjima gniježđenja, kaže Menđušić. Ptić, naime, još najmanje četiri godine mora samostalno preživljavati, dok dosegne spolnu zrelost i nađe si družicu.

U Sokolarskom centru još je jedan ranjeni suri orao zbog kojeg Menđušić već mjesec dana ratuje sa Zmajlovićevim ministarstvom. Ministarstvo zaštite okoliša centru je, podsjetimo, naložilo da ga pošalje u utočište pokraj Zaprešića, a Menđušić to ne dopušta dok Zmajlovićeva inspekcija i stručnjaci ne dođu u centar, pregledaju pticu i potpišu da može na put.

– U Ministarstvu očito imaju telepatske sposobnosti za rad na daljinu. No, ako im popustim, ne radim dobar posao – poručuje Menđušić.

>> Svađa zbog ranjene ptice: Ne dam orla ministru!

Komentara 3

Avatar žič
žič
08:41 16.10.2014.

ne daj se emilio...

CO
coolman
08:39 16.10.2014.

Zakaj mu je glava tak crvena?

ME
merlinka
09:18 16.10.2014.

Crvana mu glava jer je crven, a osim svega ono sto on radi trebao bi ispitati uskok. Preprodaja ptica na mađarskoj granici, tlacenje svih zaposlenika MZOIP od davnih dana, poznat je po tome. A kad ne ide onda angazira sestricuu Silvanu Menđušić da izađe u tiskovinama kao veliki borac za ptice ... sramota... po mojem saznanju to vec radi dobrih 15tak godina, ako ne i vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije