Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa srednjoškolcima pred Saborom

Pernar: Posvađao sam se sa 'starom' jer joj je 'ispran mozak' zbog medija. Neka mladi otvore oči svojim roditeljima!

Pernar ispred Sabora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
29.01.2017.
u 17:10

''Posjete skupina građana, osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i stranih državljana potrebno je unaprijed najaviti nadležnoj Službi za građane, koja je zadužena za koordinaciju termina dolaska'', kažu, između ostalog, iz Sabora

Služba za medije Hrvatskog sabora reagirala je, kako su priopćili, na objave nekih medija kako je danas zastupniku Ivanu Pernaru, prilikom okupljanja skupine srednjoškolaca nakon poziva koji je objavio na svome profilu na Facebooku, onemogućen ulaz u zgradu Sabora.

U svom priopćenju ističu da zastupniku Ivanu Pernaru nije onemogućen ulazak u zgradu Hrvatskoga sabora, štoviše zastupnik Pernar višekratno je tijekom nedjeljnog poslijepodneva ulazio i izlazio iz zgrade.

Potrebno je unaprijed najaviti dolazak

No naglašavaju da ulaz okupljenim srednjoškolcima nije omogućen iz nekoliko razloga:

– Posjete skupina građana, osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i stranih državljana potrebno je unaprijed najaviti nadležnoj Službi za građane koja je zadužena za koordinaciju termina dolaska, organizaciju razgledavanja zgrade Sabora uz stručno vodstvo, praćenje rada plenarne sjednice s posjetiteljske galerije u sabornici i sl.

– Posjeti se organiziraju isključivo radnim danom, izuzev u slučajevima najavljenog Dana otvorenih vrata Hrvatskoga sabora kada se organizira tijekom vikenda.

– Posjeti skupina  (malodobnih) učenika organiziraju se isključivo u koordinaciji sa školama koje ti učenici pohađaju i u pratnji ovlaštenih djelatnika škole koji unaprijed dostavljaju popise imena i prezimena učenika te imena i prezimena nastavnika (uz navod o broju osobne iskaznice ili neke druge legitimacijske isprave).

– Hrvatski sabor dugi niz godina aktivno organizira posjete građana Saboru, a po pitanju svojih edukativnih programa surađuje s Agencijom za odgoj i obrazovanje te nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Posljednjih godina Sabor bilježi rastući interes građana za posjet i razgledavanje Sabora, što nas iznimno veseli, no potrebno je pritom uputiti na Pravilnik o javnosti rada Hrvatskoga sabora koji definira uvjete posjeta skupina građana te na informacije dostupne svim građanima na službenoj internetskoj stranici sabor.hr pod rubrikom "građani" – poručuju iz Službe za medije.

Pernarov show ispred Sabora

Podsjetimo, Pernar je ispred Sabora doveo dvadesetak srednjoškolaca te potom održao presicu i pozvao okupljene da ga pitaju što god žele. Sve je uživo prenosio preko Facebooka pod najavom ''Uživo ispred Sabora - Nedjeljom bez Ace''. Rekao je da njemu kao izabranom zastupniku ne daju ući u Sabor. 

"Da sam ja član HDZ-a, da su mediji u mojoj službi, da je policija podređena meni, tada biste vi sa mnom ušli u Sabor. Ali budući da sam opozicija tom korumpiranom Saboru, onda mi ne daju da uđem s vama. Oni misle, ako me ne puste, da se poruka neće čuti. Izabranom zastupniku se zabranjuje da s prijateljima, fanovima i kolegama uđe u zgradu. Da je ovdje došao Karamarko prije malo više od pola godine, pustili bi ga unutra s mladeži HDZ-a", rekao je, između ostalog, Pernar. Saborski zastupnik Ivan Pernar dotaknuo se svega, a trajalo je 40-ak minuta. Dotaknuo se i teorije evolucije i rekao de je sve to izmišljotina. 

"Kako je nastao kit? Vas uče da je neka krava ušla u vodu i dobila neki sonar. Gdje su ti fosili, trebalo bi ih mnogo biti, ali njih, naravno, nema", rekao je Pernar.

 

Posvađao se s majkom

Pernar je potom komentirao da je ušao u raspravu s vlastitom majkom jer je, kako kaže, "ispran mozak" medijima koji govore da saborski zastupnik nema pravo ići u obilazak škola.

– Ne koristi se internetom i naravno da ne može pratiti ni ovu stranicu ni bilo što drugo. Ograničena je na HRT, RTL, Novu TV i N1 televiziju. Apeliram na mlade da otvore oči roditeljima koji lako padnu u medijske klopke i neka se ne daju zavaravati. Ovakvi mediji kakve mi imamo samo su na Balkanu, kao i političari – poručio je zastupnik Živog zida.

>> VIDEO Pernar ponovno napravio show i napustio sjednicu: Očekujem od saborske straže da se ispriča!

Komentara 230

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:30 29.01.2017.

Evo ga opet je ostao bez tabletica

AM
AMD------------------------
16:50 29.01.2017.

ovaj klinac je na najboljem putu ,da bude stetniji po hrvatsku od onih koje zestoko proziva. vec sada zloupotrebljava saborski mandat,koristi sto iskoristiti moze a posljedice neka snosi narod.

KA
kacavenda
16:35 29.01.2017.

Nije bolest sve kaj boli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije