Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranjeni dupin

Iz PP Telašćica traže pomoć kako bi locirali mladog ranjenog dupina

dupin
Foto: Arhiva PP Telašćica
1/4
26.05.2010.
u 10:38

Još se ne može utvrditi je li riječ o novorođenčetu rijetke vrste u Jadranu, glavatom dupinu, ili mladoj jedinki dobrog dupina s prirođenim malformacijama.

ZADAR - Djelatnici Parka prirode Telašćica već dva dana pokušavaju ući u trag mladunčetu dupina dugog 1,2 do 1,3 metra koji je u ponedjeljak primijećen u prolazu Velika Proversa. 

Djelatnici PP Telašćica mladunče dupina uspjeli su fotografirati te su o svemu izvijestili prof. dr. Hrvoja Gomerčića s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Temeljem fotografija utvrđeno je da mladi dupin ima ozljedu na gornjoj strani repa, ali i da se radi o rijetkom i neobičnom nalazu, odnosno da se sa sigurnošću ne može utvrditi je li riječ o novorođenčetu rijetke vrste u Jadranu, glavatom dupinu (Grampus griseus), ili o mladoj jedinki dobrog dupina (Tursiops truncatus) s prirođenim malformacijama. Prof. Gomerčić naveo je kako jedinka vjerojatno neće preživjeti i da bi bilo dobro pratiti njegovo kretanje te da će ovih dana na Dugi otok doći suradnik dr. Tomislav Gomerčić kako bi pomogao u rješavanju slučaja.

Jučer ujutro nadzorna služba PP Telašćica izašla je na teren kako bi se utvrdila lokaciju dupina, no ustanovljeno je da je izašao iz prolaza Velika Proversa i da se kretao prema Srednjem kanalu ili žutskom kanalu.

Informaciju o ranjenom mladom dupinu proslijedili su i Ministarstvu mora, a pozivaju i sve ribare i nautičare da ih izvijeste ako uoče mladog dupina te da im dojave na brojeve telefona 023/377-096 ili 023/377-395 te na mobitel nadzorne službe na broj 098/467-988.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije