Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banijanci ogorčeni

Iz nogostupa vire šahtovi, pročelja popucala, znakovi po podu...

banija01_PXL_kar_291211.jpg
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/5
29.12.2011.
u 12:26

"Plahta" fasade umalo pala na Branimira Foginu dok je šetao Gundulićevom ulicom

– Molimo vas, dođite snimiti na što sliči Banija! Uistinu je poražavajuće da je tako velik i značajan dio grada toliko zapušten – poziva nas Karlovčanin sa Banije, jedan od naših čitatelja.

Kaos pokraj ceste

Poput čitavog grada, i Banija izgleda sumorno u ove zimske dane. Takav dojam ne ostavljaju samo stare i trošne kuće. Početkom godine neugodno iskustvo s jednim pročeljem imao je Branimira Fogina, nekada tajnik Mjesne zajednice Banija.

– Prolazim pokraj jedne od kuća u Gundulićevoj i zamalo mi na glavu padne “plahta” fasade! Vidi li naš gradonačelnik stanje grada? Ne vidi, jer se ne šeće njime. Tko ga je ikad vidio u šetnji – pita se Fogina.

Banijancima ponajviše smeta stanje nogostupa na obje strane Banije, između skretanja za Plodine i novi pogon HS produkta. Nogostupi su potpuno “izrovani” i njima se otežano kreće, šahtovi vire, a blato je nemoguće izbjeći. Mještani tvrde da tako nije bilo prije uređenja ulice, ali izvođač negira da je dirao u nogostupe. Ispred ograde Žitoproizvoda slična slika. Tračnica koja je nekada izlazila iz tvrtke i prelazila cestu sada je prerezana prije kolnika. No, ovakva predstavlja nedvojbenu opasnost za pješake jer viri iz zemlje. Pokraj prilaza se nalaze oboreni prometni znakovi, a malo dalje još jedan šaht koji viri iz asfalta i preko kojeg su stavljene daske. Jedna od barikada koje trebaju priječiti pješake da se spotaknu o daske je srušena i bačena u stranu.

– Nogostupi nisu uređivani godinama. Banija je zapuštena, a i Karlovac je sve više pod daskama: ruševine se ne saniraju, samo se pribijaju daske – kaže predsjednik Gradske četvrti Banija Branko Hrvoj.

S obzirom na to da je održavanje nogostupa nadležnost Grada, poslali smo im upit o tome, ali nismo dobili odgovor.

Pozitivan primjer

Da pomaka nabolje ima, svjedoči uklanjanje neuglednih baraka s prostora Žitoproizvoda, na zahtjev komunalnih redara i na inicijativu gradske četvrti. Na tom je mjestu  uređeno parkiralište, a s vremenom će se ponovno podignuti ograda.

Komentara 1

VI
Vito
08:03 03.01.2012.

Zašto su dvije skoro identične slike, a fasada koja je \"soro pala na...\" nigdje na slikama nema?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije