Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Programi

Iz Male škole poljoprivrede u Slatini povrtlari, mljekari, pčelari...

\'podravina i bilogora, virovitica, arhiv zanimanje cvjecar za koje se mogu prekvalificirati nezaposleni, a cije ce obrazovanje od 120 sati  platiti zupanija snimila: marija lovrenc\'
Marija Lovrenc/VLM
23.02.2011.
u 09:30

Zanimanje se upisuje u radnu knjižicu, a polaziti ga mogu svi od 18 do 55 godina za 1000 kuna. Nudi se desetak programa

Pučko otvoreno učilište u Slatini može se pohvaliti sa čak 450 polaznika koji su prošle godine završili jedno od desetak zanimanja za koje se odrasli osposobljavaju u okviru Male poljoprivredne škole. Program koji sufinancira Virovitičko-podravska županija polaznicima nudi da u okviru 120 nastavnih sati – što uz teoretski dio nastave uključuje i praksu – steknu znanje i osnovno iskustvo za zanimanje koje im se kasnije upisuje i u radnu knjižnicu.

– Lani smo najviše interesa imali za zanimanja voćar i vinogradar te povrtlar. U 18 razrednih odjela imali smo pravu poljoprivrednu školu, a nadamo se da će ove godine biti podjednak interes za sva zanimanja koja odraslima nudimo kao izbor. Prijave se primaju do 3. ožujka, a zasad je najviše interesa za cvjećara i povrtlara – kaže Vesna Senta, voditeljica obrazovanja u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini.

Malu poljoprivrednu školu lani su završili polaznici od 18 do 55 godina. Uz 500 kuna koje su sami platili, dodatnih 300 snosila je Virovitičko-podravska županija. Ove godine program stoji ukupno tisuću kuna, a nudi velik izbor zanimanja – za zanimanje voćar i vinogradar, povrtlar, skupljač i uzgajivač gljiva, sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja, pčelar, mljekar i cvjećar. U Pučkom otvorenom učilištu kažu da će praktični dio nastave biti na poljima slatinske okolice te da će za svako pitanje ili problem polaznicima mentori uvijek biti na raspolaganju.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
IVICA BELA
10:48 23.02.2011.

Šteta pa nema i za čobana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije