Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suzbijanje epidemije koronavirusa

Iz Kine u Hrvatsku stiglo 214 tona zaštitne opreme

Zaštitna oprema iz Kine
Foto: Vlada RH
1/4
19.06.2020.
u 12:34

Radi se o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe koja je početkom travnja kupljena od kompanija MEHECO i Sinopharm

U riječku luku jutros je uplovio brod koji je iz Kine dopremio dodatne količine zaštitne opreme koja je potrebna nadležnim institucijama u nastavku napora na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćili su iz Vlade.

Radi se o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe koja je početkom travnja kupljena od kompanija MEHECO i Sinopharm. Spomenute nabave u potpunosti su financirane sredstvima iu Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura.

Na brodu MSC Genova nalazi se oko 214 tona naočala i zaštitnih odijela, ukupne vrijednosti oko 10,8 milijuna dolara. Na brodu se nalazi i manja količina maski, zaštitnih odijela i naočala koje su Hrvatskoj donirali Ministarstvo javne sigurnosti NR Kine, Zaklada Alibaba i Zaklada Jack Ma.

Tijekom idućih dana oprema će biti dopremljena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite te dalje distribuirana krajnjim korisnicima prema operativnim procjenama Stožera civilne zaštite. Dopremljenom robom osigurava se nastavak kontinuirane opskrbe svih institucija angažiranih u suzbijanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

WA
wannabenovinari
15:26 19.06.2020.

Kome trebaju tolike tone naočala? Šalju više naočala nego zaštitnih maski.

VH
volim.hrvatsku65
14:49 19.06.2020.

Nije stiglo 214t opreme, nego smo mi KUPILI 214t opreme !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije