Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA JANAF

Iz istražnog zatvora izašao SDP-ov Vinko Grgić: 'Osjećam se sjajno, nastavljam borbu'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
16.12.2020.
u 18:18

Naveo je da je ostavku na mjesto gradonačelnika dao iz moralnih i proceduralnih razloga, te da sad ide kući.

Iz istražnog zatvora danas je pušten i SDP-ov saborski zastupnik Vinko Grgić, osumnjičen u aferi Janaf. Kako je on ranije dao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške i da su ispitana i posljednja dva svjedoka, više ne postoji opasnost od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Kazao je da se nakon tri mjeseca u Remetincu osjeća sjajno i da nastavlja borbu.

Na pitanje što će sa saborskim mandatom odgovorio je da mu je bitna obitelj, a poručio je da nije primio 100.000 kn mita.

1/4

- Govori se o tome da je netko nekom obećao. Niti luk jeo, niti luk mirisao, rekao je Grgić i dodao: - Što da vam kažem? Netko je nekom dao sto tisuća... Obećao, pardon, obećao, i istražitelj misli da sam to ja trebao biti. Što drugo da vam kažem? Netko je nekome obećao. 

Istaknuo je kako nikad ne bi primio mito. 

- Obećano je. Novine su pisale da je meni netko dao. Nitko meni nije dao, već je netko nekome rekao da će dobiti za nešto, ljudi moji, rekao je Grgić, te dodao da se četiri puta čuo s prvookrivljenim Krešom Petekom i par puta ručao s njim jer ga je Petek pozvao, a i on njega, zato što je htio ulagati u Novu Gradišku.

- Kao što sam i s bezbroj drugih investitora radio. Što da vam kažem? Ali ništa, to je život, rekao je Grgić, piše HRT. 

Naveo je da je ostavku na mjesto gradonačelnika dao iz moralnih i proceduralnih razloga, te da sad ide kući. 

Podsjećamo, jučer je iz istražnog zatvora izašao  bivši direktor Janafa Dragan Kovačević i bivši HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. 

VIDEO: Dražen Barišić i Vinko Grgić dovedeni pred suca istrage zbog afere Janaf

Komentara 12

BF
bf22
19:02 16.12.2020.

i ja bih se osjećao sjajno da sam korumpirani političar,a znam da će mi suditi Hr pravosuđe...

IN
inot
19:19 16.12.2020.

I ovi nevin,,aaaa bando

DU
Deleted user
18:29 16.12.2020.

Nakon ovoga Grbin treba podnijeti ostavku, ipak su oni u SDP nevinašca i takozvani borci protiv korupcije - od Bere pa nadalje sve uhljebi na kvadrat cijeli život u politici a znanja ni na mapi - samo kritiziraj i očekujočekuj da se dočepaš vlasti bez znanja i pameti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije