Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Useljavanje novih djelatnika

Iz Inspektorata izbacili stare stolice, pa stavili čuvara da ih netko ne odnese

Inspektorat
Screenshot N1
03.05.2019.
u 09:40

Inspektoratom će se ponovno objediniti 17 inspekcija

U zgradi Ine u Šubićevoj ulici u Zagrebu, gdje će biti sjedište Državnog inspektorata, počele su pripreme za useljavanje novih djelatnika.

Pripreme uključuju i novi uredski namještaj, pa su postojeće stolice izbačene van, a brojni će državni inspektori dobiti - nove. Kad su stolice izbačene na ulicu, građani su krenuli poslužiti se odbačenim, no iz ubrzo je poslan radnik iz zgrade kako bi ih čuvao, javlja reporter N1.

Podsjetimo, inspektoratom će se ponovno objediniti 17 inspekcija. U toj mašineriji, sada pod krovom Inspektorata umjesto u osam različitih ministarstava, radit će oko 1500 zaposlenika (što inspektora, što službenika...), što znači da će Andrija Mikulić kao glavni državni inspektor upravljati moćnim strojem nadležnim za zakonitost poslovanja na području građevine, zaštite okoliša, trgovine, turizma, sanitarne inspekcije... Na Mikulićev prijedlog Vladi nakon provedenog javnog natječaja bit će imenovan i zamjenik glavnog državnog inspektora kao i četiri pomoćnika glavnog državnog inspektora, a potom i načelnici sektora. Središnji ured Inspektorata bit će u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj, koju je Ministarstvo državne imovine unajmilo za 150.000 kuna mjesečno.

Komentara 5

DU
Deleted user
10:51 03.05.2019.

Ova vlada ubrzano radi na završetku propasti Hrvatske.

TM
trade_mark
10:16 03.05.2019.

1500 novih sisača proračuna. što će raditi? reketirati narod i raditi probleme tamo gdje ih nema. imamo hrvatsku!

Avatar navijač
navijač
10:19 03.05.2019.

A sve to skupa znači da će od sada kompletan nadzor preuzeti jedan čovjek, koji će raditi što hoće jer će biti u stvari odgovoran samo premijeru i tako će se sve moći sakriti od javnosti. Ne rade oni to zbog dobrobiti države nego zbog sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije