Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U FOKUSU INTERESI I KLIJANTELIZAM'

Iz HNS-a izašlo više od 200 članova ivanečke podružnice na čelu s Miloradom Batinićem

Zagreb: Nastavljena 16. sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.01.2021.
u 14:39

'Duboko smo razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi ispred interesa stranke'

Više od 200 članova HNS-a u Ivancu, na čelu s bivšim potpredsjednikom Hrvatskog sabora i aktualnim gradonačelnikom Miloradom Batinićem, napustilo je stranku jer su nezadovoljni politikom središnjice. Među onima koji su izašli iz HNS-a su i Batinićevi zamjenici, predsjednica Gradskog vijeća, gotovo svi članovi predsjedništva podružnice i predsjednici vijeća mjesnih odbora. Nastavit će rad kao nezavisni.

- HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute. S takvim HNS-om, koji je umjesto programskog i tehnomenadžerskog rada, u fokus svojega djelovanja stavio unosna radna mjesta, sinekure, osobne interese i klijentelizam, više se ne možemo poistovjetiti. To nije stranka u koju smo ušli - navode u priopćenju.

Spomenuli su i opstrukcije tijekom kandidacijskog postupka Batinića za predsjednika stranke. U Županijskoj organizaciji HNS-a uzvraćaju da je u proljeće 2019. godine stranka započela s procesom pomlađivanja vodstva na nacionalnoj i lokalnoj razini, koji je dovršen nedavnim izborom Stjepana Čuraja za predsjednika stranke.

- Izborom mladih i sposobnih članova stranke na vodećim mjestima HNS je krenuo smjerom vraćanja dostojanstva svakog člana te vraćanja njegovog povjerenja u stranku kao i vraćanja povjerenje građana ove zemlje u politiku i institucije - kaže v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić i dodaje da se pojedini članovi ne mogu izgleda pomiriti s onime što želi većina i što  birači traže od nas.

- Sad kada je stranka krenula novim smjerom pojedinci, pa tako i  Batinić, ne mogu se pomiriti s činjenicom da je stranka i interes građana, a ne osobni interesi, iznad svih nas - ističe Škvarić i zaključuje da je stranka preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova, pa će tako biti i ovoga puta.

Batiniću je zaželio puno sreće uz rečenicu koju je često izgovarala prva predsjednica HNS-a Savka Dabčević Kučar: "Prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi".

Komentara 7

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:44 19.01.2021.

Pa zar HNS nema toliko članova ukupno?

DU
Deleted user
15:22 19.01.2021.

najuhljebljenija strančica..zar ta još ima članstva?aha,0.02%potpore.

Avatar gunner12345
gunner12345
21:11 19.01.2021.

sad mogu u hdz smraddovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije