Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili iza rešetaka

Iz Crne Gore pokušali autobusom u Hrvatsku prevesti drogu vrijednu 4,6 milijuna kuna

Policijski psi Nera i Jack zaslužni za zapljenu gotovo 30 kg raznih droga
Ivica Galovic/PIXSELL
19.11.2019.
u 08:59

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Splitu podnio optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1985.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

"Optužnicom se okrivljenike tereti da su se u nakani pribavljanja imovinske koristi, u razdoblju od travnja do kolovoza 2019. godine, na području Hrvatske i Crne Gore povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Crne Gore radi nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane i njezine daljnje prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Nakon što je II. okr. sa zasad nepoznatim osobama dogovorio nabavu i krijumčarenje marihuane preko Crne Gore u Hrvatsku, I. okr. se autobusom u vlasništvu trgovačkog društva u čijem je suvlasništvu II. okr. odvezao u Crnu Goru te je 22. kolovoza, između Risna i Kotora, od zasad troje nepoznatih osoba iz Crne Gore preuzeo 312,7 kilograma marihuane upakirane u 41 paket.

Potom se radi prijevoza kupljene droge iz Crne Gore u Hrvatsku autobusom uputio prema mjestu Čibače, u općini Župa Dubrovačka, gdje je drogu trebao preuzeti II. okr. i dalje je prevesti do Zagreba. Međutim, istog dana na malograničnom prijelazu Karasovići, autobus koji je vozio I. okr. zaustavili su policijski i carinski službenici i u njemu pronašli navedenu drogu vrijednu najmanje 4,6 milijuna kuna", stoji u priopćenju DORH-a.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:46 19.11.2019.

Da ih ne uhvatiše za godinu dana bi u medijima bili tretirani kao "poznati hrvatski poduzetnici" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije