Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turska

Iz Ankare protjerana još trojica izraelskih diplomata

Erdogan
AFP
07.09.2011.
u 18:49

Premijer Erdogan najavio je da će biti i novih sankcija i zahlađenja odnosa ako se Izrael ne ispriča za napad na turske brodove.

Nakon što je u subotu turska vlada donijela odluku o protjerivanju izraelskog veleposlanika, jučer su trojica najviše rangiranih izraelskih diplomata morala napustiti Ankaru. Tursku su morali napustiti veleposlanik te prvi i drugi tajnik, a konzularni odjel nastavlja raditi.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan kazao je da je Izrael, nekadašnji blizak saveznik Turske, postao “razmaženo derište” Bliskoga istoka, najavivši dodatne sankcije ako se izraelska vlast ne ispriča za napad na konvoj turskih brodova koji je trebao dostaviti pomoć stanovništvu pojasa Gaze koji je bio u potpunoj blokadi. On je kazao da je plan A bio zahtjev Izraelu da se ispriča i pokaje za incident u kojem je poginulo osmero turskih građana. Plan B trenutačno je na snazi i uključuje protjerivanje diplomata i suspenziju svih vojnih sporazuma, osobito onih koji se odnose na trgovinu oružjem.

– Ako ova dva plana ne budu dala rezultate, imamo i plan C koji uključuje dodatne sankcije, dodatno zahlađenje odnosa između dviju zemalja – kazao je premijer Erdogan.

Komentara 184

UN
unbekant
11:11 20.09.2011.

bravo Erodagane,sada samo jos moras sazidati zid od 5 metara,na granici ,da kada ove zidove,bude progonijo Ah.nezad,da nemaju kuda nego u vodu,pa ko prezivi,blago njemu.......

OB
-obrisani-
21:52 07.09.2011.

U tome su im saveznici Azerbejdžan, Gruzija i separatisti u Čečeniji. ............... Azeri, Gruzijci, Cerkezi i Turci svi bi ratovali po scenariju jedan protiv ostala trojice.

OB
-obrisani-
22:20 07.09.2011.

pa marsi to zna....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije