Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa sa sutkinjom

Sanader: Vještak laže! Sutkinja: Najbolje bi bilo da ste vi sami napravili taj nalaz

Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
27.01.2014.
u 11:39

Kako Sanader nije prestajao sa svojim opaskama, u jednom mu je trenutku sutkinja kazala: "Najbolje bi bilo da ste vi sami napravili taj nalaz".

Obrana Ive Sanadera stavila je niz primjedbi na nadopunu vještačkog nalaza koji je u nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Fimi Media sudu predao knjigovodstveni vještak Zrinko Ručević.

Kako je kazao Čedo Prodanović, branitelj Ive Sanadera, nalaz je prema stavu obrane u mnogim stvarima tendenciozan jer je, primjerice, kako je naveo Prodanović, prilikom izračuna nesrazmjera prihoda i rashoda Ive Sanadera, njegove uže i šire obitelji, vještak u obzir uzeo samo Sanaderov iskaz, a ne iskaze nekih drugih svjedoka.

Sanader raspravljao s vještakom

Vještak je objasnio da je Sanaderov iskaz u obzir uzeo zato što je on najmjerodavnija osoba da govori o svojim prihodima i rashodima, a u više je navrata napomenuo da nije na njemu nego na sudu da ocjenjuje vjerodostojnost iskaza svjedoka.

Ručević je kazao i da nikad u svojoj karijeri nije bio tendenciozan pa tako ni ovaj put. Ivo Sanader u više je navrata ušao u raspravu s vještakom tražeći da mu, primjerice, objasni zašto u procjeni  vrijednosti Sanaderovih umjetnina, koje je vještak Igor Zidić procijenio na oko 1,5 milijuna eura, u obzir nije uzeo Sanaderovu, nazovimo to tako, procjenu vlastitih umjetnina. Vještak je kazao da Sanaderov popis umjetnina, u kojem je ovaj naveo što je, a što nije dobio na poklon, nije ni dobio te da bi eventualnu nadopunu tog vještačenja mogao napraviti tek nakon što bi Zidić ponovno napravio svoju procjenu.

"Vještak laže"

No, taj je prijedlog Sanaderove obrane sudsko vijeće već prije odbilo te je sutkinja Ivana Čalić u nekoliko navrata to pokušala objasniti Sanaderu. No, nije slušao što mu ona govori već je u jednom trenutku čak rekao da "štiti vještaka" i da "vještak laže".

Sutkinja mu je odgovorila da ne štiti vještaka, nego da se Sanader svađalačkim tonom obraća Ručeviću što je neprimjereno. Kako Sanader sa svojim opaskama nije prestajao, u jednom trenutku sutkinja mu je kazala: "Najbolje bi bilo da ste vi sami napravili taj nalaz".

>>Na suđenju Sanaderu svjedočila knjigovodstvena vještakinja

>>Odvjetnik HDZ-a: USKOK je odredio ishod izbora!

Komentara 49

SC
Svitski_Covik
11:51 27.01.2014.

Jeli bivši partijski drugove Sanaderu dolaze u posjetu?

MR
MrkiMedo
11:57 27.01.2014.

Kleptoman treba odgovarati za svoja (ne)djela. Sa udbom to ima veze utoliko, sto je udba njega i njemu slicne (vidi Vidosevic) pustala na miru da krade. Za uzvrat je i on nju pustao na miru. Samo sto to, na zalost,t, nije predmet ovog procesa.

L0
luena 01
12:03 27.01.2014.

Sanader je bahat i bezobrazan ko i uvijek do sad ... Steta da mu se ne sudi u Njemackoj,da tako raspravlja sa sucem -ili sutkinjom sjedio bi u sobici a sudjenje bi se bez njega nastavilo... Pravo mu je odgovorila sutkinja,mozda bi bilo bolje da si, ne sam pise nalaze i dokaze ,nego ,da si sam vodi sudjenje... taj bi vec bio na lobodi ,sam se oslobodio svih optuzbi kojima ga terete i jos bi tuzi i trazio od Hrvatske milionsku odstetu ,ne u KN-ama. nego u €-ma... >:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije