Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER OD JUČER U IZRAELU

Ivo Sanader: ‘Moje odustajanje od puta u Izrael bilo bi loša poruka’

Dr. Ivo Sanader
Foto: REUTERS
28.10.2008.
u 00:12

Premijer Sanader doputovao je jučer kasno poslijepodne u dvodnevni posjet Izraelu, gdje će se priključiti obilježavanju 10. godišnjice Peresova centra za mir. Centar koji je dobio ime po bivšem premijeru, a današnjem predsjedniku Izraela, nobelovcu Shimonu Peresu, uz desetu je godišnjicu organizirao veliku konferenciju “Novi svijet, novi mir”.

Sanader će danas u Tel Avivu imati i polusatni bilateralni susret s predsjednikom Peresom, a potom odlazi u Jeruzalem gdje će razgovarati s premijerom Ehudom Olmertom, koji vodi tehničku vladu do izvanrednih izbora, te s ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni.

Neuspjeh šefice diplomacije Livni da okupi novu vladu nakon što je Olmert još prije nekoliko mjeseci najavio povlačenje, doveo je zemlju pred nove izbore. Dramatična odluka donesena je tijekom ovog vikenda. Za to vrijeme i hrvatski se premijer premišljao hoće li putovati u Izrael čija je vlada na odlasku ili otkazati posjet. Razloga za premišljanje bilo je i na domaćoj političkoj sceni. Na kraju je odlučio da neće otkazati putovanje.

– Policija radi svoj posao, a ja se moram držati svojih obveza – kazao je Sanader, koji je prije odlaska u Izrael obavio i sjednicu Predsjedništva HDZ-a, na kojoj se raspravljalo o reformi zdravstva.

– Moje odustajanje od tog puta bilo bi loša poruka – kazao je. Na prigodnoj svečanosti Sanader će danas biti odlikovan najvišim viteškim redom Jeruzalema.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije