Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIPOVIĆ ZA VEČERNJI TV

'Ako je Škoro televizor u boji, Milanović je svemirski brod za Grabar-Kitarović'

Foto: Vecernji.TV
1/3
23.12.2019.
u 18:00

U drugom krugu izbora sučelit će se Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, a bivši predsjednik otkrio nam je svoje viđenje tog dvoboja.

Nakon što smo u prvom krugu predsjedničkih izbora svjedočili izjednačenoj borbi Zorana Milanovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore u drugom krugu sučelit će se bivši premijer i aktualna predsjednica.

Bivši predsjednik Ivo Josipović u studiju Večernjeg lista komentirao je predsjedničku utrku, rezultate prvog kruga te što će se događati dalje u kampanji.

Za početak je ustvrdio kako je rezultat očekivan.

- Više manje su sve ankete pokazivale da će ta tri kandidata podijeliti po prilici jednako taj kolač. 

Misli da Zoran Milanović ima apsolutnu šansu pobijediti te da bi trebao ugovoriti što više sučeljavanja. Napominje da je u usporedbi s predsjednicom puno bolji govornik i retorik, dok za kampanju Grabar-Kitarović kaže:

- Mislim da to nisu gafovi, nego problemi ozbiljne vrste. To bi trebalo zabrinuti čak i one koji su za nju.

Za Škoru slikovito kaže da je u usporedbi s Grabar-Kitarović televizija u boji, dok je Zoran Milanović u usporedbi s njom "svemirski brod".

Smatra da Škoro nije napravio nekoliko zadnjih grešaka da bi zasigurno pobijedio Grabar-Kitarović.

- Merčep je ubijao civile u ratu, a Škoru je ubio u kampanji. Puno ljudi koji su mu bili skloni dati glas nakon izjave o Merčepu su odustali. 

Ističe kako je Škoro podjednaka prijetnja objema stranama.

- SDP se također treba zabrinuti. Ako Škoro uspije sa svojim projektom, desnica će proširiti svoj utjecaj.

Pri tome dodaje da Hrvatska pod pritiskom desnog konzervativnog vala se promijenila, i ako se želi vratiti na "pozitivni put" onda bi ovi rezultati trebali biti opomena ljevici koja se treba ujediniti.

- Ono što brine je summa summarum. Tih nepunih 30% nije neki "mega rezultat" ljevice. 

Josipović smatra da ako Milanović dobije, problem će imati i Plenković. No, dodaje da u HDZ-u neće ići na smjenjivanje za vrijeme ove Vlade jer su vrlo disciplinirani kao stranka kada je u pitanju zaštita svojih interesa.

Upitan da komentira štedi li SDP Milana Bandića te je li to razlog zašto u stranku nisu primili Renata Peteka, saborskog zastupnika koji se profilirao kao veliki protivnik zagrebačkog gradonačelnika,  odgovara da je Milan Bandić više puta pokazao da je vješt političar koji ima svoju stranku, ali da ne misli da se SDP-ova politika slaže s onom koju provodi njihov bivši član.

Video - 'Plenković ima komotnu situaciju. Škoro je ispao, a Grabar-Kitarović je u drugom krugu'

Komentara 190

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
16:57 23.12.2019.

Životinjska farma - kuhana lignja komentira pobjedu krastavog zapca.... neprocjenjivo...!!!!!

Avatar dragovič
dragovič
17:29 23.12.2019.

Jel jos ima 5 stanova ?

MA
MAX127
17:10 23.12.2019.

Di ste tog politickog mrtvaca nasli.. Kad tad ce mu se sudit sto je dozvoljavao srpskim tajnim službama da kopaju po arhhivima, da dozvoljavao.. Skidao gace pred njima.. Bolje da ste bareta pozvali.. Imao bi veci legitimitet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije