Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Promocije plus

Ivo Josipović najpozitivniji političar, Ivo Sanader najveći "negativac"

Josipović
Pixsell
03.02.2010.
u 16:46

Vlada Jadranke Kosor dobila je najvišu ocjenu od posljednjih parlamentarnih izbora, a njena stranka stagnira na oko 24 posto podrške. Najjača stranka je SDP sa 32,6 posto.

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipović najpozitivnija je osoba u Hrvatskoj, a s podrškom od 22,9 posto nalazi se ispred premijerke Jadranke Kosor (21,1%) te odlazećeg predsjednika Stjepana Mesića (18,5%), pokazuje redovno telefonsko istraživanje CRO-Demoskop Promocije plus, provedeno početkom veljače na uzorku od 1300 ispitanika iz čitave Hrvatske. Na ljestvici najpopularnijih slijede šef SDP-a Zoran Milanović, HNS-ova Vesna Pusić, a u prvih deset ugurali su se još i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, guverner HNB-a Željko Rohatinski, IDS-ov Damir Kajin, šef HGK Nadan Vidošević te predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Iza Sanadera Milanović i Bandić

Najveći negativac, pokazuje istraživanju, bivši je premijer Ivo Sanader. Zanimljivo je da je negativan doživljaj Sanadera krajem prošle godine bio manji od 30 posto, a da je u siječnju, mjesecu u kojem je pokušao puč u HDZ-u, negativan doživljaj skočio na 50,9 posto, da bi se u veljači tek neznatno spustio na 48 posto. Zoran Milanović drugi je najnegativniji političar sa 5,3 posto, a slijedi ga bivši stranački kolega i predsjednički kandidat Bandić sa 5,2 posto. Na tom su se popisu našli još i Andrija Hebrang, Luka Bebić, Stjepan Mesić, Radimir Čačić, Vladimir Šeks i Ivan Šuker.

Vlada Jadranke Kosor dobila je ocjenu 3,42, što je najviša ocjena od posljednjih parlamentarnih izbora, a to se pripisuje borbi protiv korupcije. Podržava je 57 posto ispitanika, što je više nego dvostruko u odnosu na posljednji mjesec Sanaderove Vlade, kada je podrška bila manja od 24,2 posto.

Manje od 50 posto za ulazak u EU

Unatoč rastu podrške Vladi, stranka Jadranke Kosor stagnira na oko 24 posto podrške, dok glavna oporbena stranka SDP bilježi rast na 32,6 posto. HNS je treći sa 6,5 posto podrške, slijedi ga HSS sa 5,1 posto, a obje stranke bilježe lagani rast. U donjem dijelu ljestvice popularnosti, navodi se u izvještaju Promocije plus, nalaze se HSU, HSLS i HSP svaki s oko dva posto podrške.

Potpora ulasku Hrvatske u Europsku uniju i ovaj mjesec je ispodpolovična te iznosi 48,4 posto, što predstavlja lagani pad u odnosu na prošli mjesec kada je iznosila 48,9 posto. 40,1 posto ispitanika izjasnilo se protiv članstva u EU, a 11,5 posto je neodlučnih.

Komentara 48

MI
misterija
17:45 03.02.2010.

Najpozitivniji politicari, vidi redosljed-sami banditi.

DU
Deleted user
17:52 03.02.2010.

Re:morski covik Ja sam onda bio premlad i pun optimizma jer je unatoč ratu došla demokracija a oni pametniju su već onda govorili da ne će biti ništa bolje i nakraju su naši vlastiti političari izdali ovu državu pa je ipak bolje da su crveni pobijedili jer mala satisfakcija mi je da su lopovi izgubili.

OB
-obrisani-
22:12 03.02.2010.

Ivo Josipović najpozitivniji političar, Ivo Sanader najveći \"negativac\" i lopov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije