Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izašao iz Remetinca

Todorić: Ne znam tko je platio jamčevinu, tu sam da dignem Hrvatsku gore!

Ivica Todorić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/16
20.11.2018.
u 18:03

Iako je obrana u početku govorila kako Todorić nema toliko novca, očito je da su ipak sakupili novac potreban za jamčevinu

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak oko 17 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je smješten nakon što je 7. studenoga izručen Hrvatskoj.

Nakon izlaska iz zatvora Todorić je u pratnji supruge ušao u automobil i nije davao izjave.

Po dolasku u Kumlerove dvore ipak se kratko obratio novinarima.

- Bit će prilike da se čujemo, ne bih večeras ništa. Ne znam tko je sve uplatio jamčevinu. Znam samo da je moj bratić dao, a za druge ću sad saznati - rekao je Todorić, a potom kritizirao bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

- Pogledajte samo tko je sjedio u prvim redovima na promociji njezine knjige. Sramota! Pa vidite gdje smo. Ne da smo na dnu, nego još i rapidno idemo dolje. Ja sam tu da dignem Hrvatsku gore, laku noć - zaključio je Todorić.

Ivica Todorić
1/6

Obrana Ivice Todorića uplatila je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna na račun suda. Nakon završenog ročišta koje je održano u 15 sati, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković potvrdili su da njihov klijent izlazi na uvjetnu slobodu.

Na novinarsko pitanje tko je prikupio novac za jamčevinu odvjetnica Sloković je tek kratko komentirala da nije bilo lako, da su prijatelji skupljali jamčevinu tri dana.

Ivica Todorić
1/14

Todorić mora dati obećanje da neće bježati, a osim potvrde o uplaćenom jamstvu, izrečene su i mjere opreza, odnosno bit će mu oduzeta putovnica i dobit će zabranu napuštanja Zagreba. 

GALERIJA Pogledajte raskošne Kulmerove dvore

Ivica Todorić Ivica Todorić
1/28

Izlazeći iz zgrade suda odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je jamčevina stigla te da je sudac istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. „Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda i to je to", kazala je odvjetnica, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Sloković nije željela otkriti tko je dao novac za jamčevinu. Ipak, kazala je da sud zna tko je uplatitelj.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li tko je uplatitelj jamčevine Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića su nakon ročišta vratili u Remetinec, gdje se razdužio te je pušten na slobodu.

Zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora Todorić je osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

>>VIDEO Ivica Todorić - od uhićenja do izručenja

Ključne riječi

Komentara 219

BU
Budak
14:14 20.11.2018.

Svi problemi Hrvatske vode od i do pravosuđa.

NE
Neonacionalist
15:25 20.11.2018.

Pa šta je to pišljiva milja eura za našega Todorića , zar je stvarno bilo onih koji su mislili da neće imati za platiti .

KO
koraknaprijed
14:12 20.11.2018.

Covjek zive na 20 funti dnevno i ustedi milion eura u tjedan dana, tko kaze da je on ne spisobni poduzetnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije