Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA TODORIĆ:

'Borg grupa odradila je svoj posao, ovih pet e-mailova cijela je priča o Agrokoru'

Ivica Todorić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
16.01.2020.
u 11:13

Bivši čelnik Agrokora na konferenciji za medije rekao je da ima nove dokaze za aferu Agrokor i otkrića o djelovanju skupine Borg

Ivica Todorić sazvao je za danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o, kako je rekao, novim dokazima vezanima za aferu Agrokor i otkrićima o djelovanju skupine Borg.

– Svi znamo da je prije tri godine jedna od najvažnijih tema bila afera Agrokor koja je utjecala i politički, društveno, ekonomski na zbivanja u ovom dijelu Europe. O Agrokoru je puno pisano, nisam sve te godine imao nikakve konferencije niti sam izlazio pred javnost na ovaj način – rekao je Ivica Todorić u početku.

– Sve je počelo je kada je Dalić rekla da će biti nova skupština. Ja sam bio šokiran, bilo mi je jasno da je iza toga Plenković. Donio sam odluku da bude najmanja šteta za mene i druge sudionike. Ja sam se povukao, do 16. 3. nisam imao nikakvog pojma da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Nisam imao nikakve dokumentacije, niti jednoga papira. Bio sam siguran da ću to što se meni dogodilo ja dokazati sigurno i da ću ja pobijediti u toj cijeloj aferi Agrokor jer sam ja znao cijelu istinu, samo je moj problem bio što za tu istinu nisam imao dokaze. Morao sam strpljivo graditi tu svoju kulu od karata koja bi na kraju dobila sliku svega i da to mogu na kvalitetan način predstaviti – nastavio je Ivica Todorić.

Govorio je o e-mailovima koje je navodno razmjenjivala Borg skupina.

– Prvi e-mail, poslan 23. veljače 2017., nakon što je potpisao garanciju za kredit za Agrokor sa Sperbankom s cijelom svojom imovinom. Gospodin Korunić u prilogu e-maila šalje stanje Agrokora, dan prije je zaposlen tamo i u deset sati je već imao stanje Agrokora. Drugi e-mail, naslovljen na Dalić i Marića, on isto šalje. U njemu kaže da Todorić treba doći u Vladu na sastanak, a onda i da ja moram svoju kompaniju za jedan euro predati. Upravo sam potpisao garanciju za kredit, a on piše da ja moram svoju kompaniju predati dalje. Korunić veli da je u Agrokoru loše stanje i zahtijeva od Plenkovića da me hitno zove u Vladu na sastanak. Plenković već u trećem i četvrtom e-mailu izvršava nalog gospodina Korunića. Zadnji e-mail od Dalić, ona kaže “da nakon ovoga vlasnička struktura Agrokora više neće biti takva kakva je bila do sada”. Dogovor je bio da ja dođem u Vladu, da popijemo kavu, a oni poslije krenu s fake newsom da sam predao Agrokor – rekao je Todorić.

Borg grupa odradila je svoj posao, ovih pet e-mailova cijela je priča o Agrokoru. Gospođa Dalić od prvog dana rekla je da ja više nisam vlasnik. Nevjerojatno što su oni napravili i zamislili – kaže Todorić.

– Kako nekakva Borg grupa može kazati da će oni napraviti nekakav zakon, tko su oni da to mogu, ali jesu. Jer je iza njih predsjedao gospodin Plenković, on je sa svim upravljao, to je rekla gospođa Dalić. I Ramljak je rekao da je najčešće na sastancima bio Plenković – rekao je.

– Oni su napravili sve, to nije imalo nikakve veze s nekim stanjem u Agrokoru – dodao je.

Kazao je i kako je jedino premijer Plenković znao tko će biti novi vlasnik Agrokora.

– Oni su nama skinuli rejting 1.12. iz razloga da bi mogli raditi ovo što su radili – rekao je Todorić.

– Meni Dalićka dolazi s ucjenom 16., 14. navečer N1 pušta informaciju da je bio tajni sastanak. 15. objava da 6 milijardi nismo platili poreza, čitav niz, bio sam pod takvim pritiskom, policija ulazi u Agrokor, meni razne poruke dolaze, Dalićka mi veli da šaljem familiju. Da sam se ja u tom trenutku pojavio pred vama, tko bi meni vjerovao. Ne znate u kojoj sam situaciji bio, zovu me dobavljači, banke, pitaju 'što to vaša Vlada zna da mi ne znamo – kazao je.

Osvrnuo se na nedavni intervju u kojem je rekao kako mu je teško u životu.

– Antu Ramljaka koji stavi sunčane naočale i šeta po Splitu, a napunio si je džepove u Agrokoru, nitko ništa ne pita. A meni dižu frku jer sam rekao da mi je teško, pa teško mi je – rekao je Todorić.

VIDEO Ivica Todorić - od uhićenja do izručenja

Ključne riječi

Komentara 45

AC
accusator
11:54 16.01.2020.

Gledam gazdino obraćanje na tv-u i nikako mi ne ide u glavu da je taj čovjek, koji ne može suvislo izgovoriti niti jednu rečenicu a da ne zamuca, ovaj, kak se zove, razumjete, i tako dalje, mislim gledajte, i tako dalje i tako dalje kak se zove.... pa ne bih mu dao trafiku da je vodi..

TI
Tinaiva
11:48 16.01.2020.

Ne ulazeći tko je kriv a tko nije al ovo je neslušljivo od Todorića. Čovjek ne može sročiti rečenicu koja bi bila razumljiva.

US
USA
13:05 16.01.2020.

Zar svi zaboravljaju da je prva osoba koja je javno potakla da se rasplete situacija u Agrokoru bio ruski veleposlanik Azimov koji je javno u interviewu rekao da je Todoric “lopov” i da vise ruske banke nece dati kunu kreditaa jer je lazirao bilance i da je kompanija doslovno pred bankrotom. Tako je sve pocelo. Zar svi zaboravljaju da je Orbico odmah nakon toga blokirao racun i uzeo 12 mil eura koje su mu dugovali. Zar se nitko ne sjeca da su police u Konzumu u to vrijeme bile poluprazne sto je najbolji dokaz da firma vise nije od dobavljaca dobivala robu. Zar svi zaboravljaju da je na kraju provedeno restrukturiranje i da su svi vjerovnici prema stanju duga dobili postotke vlasnistva. Zar svi zaboravljaju da su novi vlasnici direktno na novinarsko pitanje o grupi Borg i prinudnoj upravi rekli da su zadovoljni i da ne smatraju da su restrukturiranje platili vise nego sto su trebali. Da je Marshall Alvarez radio restrukturrianje na iznos vrijednosti kompanije uzeli bi valjda 4x vise. Sve ovo se zaboravlja namjerno da bi se moglo Plenkovica optuzivati za kradju. Da papa potvrdi ove moje recenice neki bini dalje tvrdili da papa laze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije