Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju se dobavljači

Agrokor potvrdio: Ivica Todorić potpisao standstill aranžman

Agrokor
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.04.2017.
u 19:35

Početkom idućeg tjedna usuglasit će se sve ono što je ostalo, rečeno je nakon jučerašnjeg sastanka dobavljača Agrokora i banaka

Večernji list ima potvrdu da je Ivica Todorić potpisao standstill aranžman, a ta informacija nam je oko 19 sati potvrđena i iz Agrokora

U Erste banci u tijeku je sastanak banaka koje bi trebale potpisat stand still aranžman s bankama i factoring društvima koji su ovaj tjedan aktivirali mjenice i koje su na naplatu došle dobavljačima jer se od Agrokora nisu mogli naplatiti. Kako je u aranžmanu potrebna suglasnost svih strana tako banke potpisnice najvjerojatnije će tražiti da se povuće aktivacija mjenica i da se plaćanje tog duga odgodi. Sutra će se pak premijer Andrej Plenković sastati s dobavljačima kako bi se i njih uvjerilo da u tijeku aranžmana i predstojećeg restrukturiranja svi budu složni.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka između dobavljača Agrokora i banaka odlučeno je da će standstill aranžman biti poznat idućeg tjedna. Josip Budimir iz Francka je rekao da su imali produktivne razgovore te će početkom idućeg tjedna usuglasiti ono što je ostalo.  - Danas to nije bilo u mugoćnosti napraviti s obzirom da i predstavnici banaka moraju dobiti suglasnost od strane svojih upravljačkih organa - dodao je jučer Budimir.

Dodao je i da deblokada računa nije moguća sve dok se na neki način ne dobije pomoć države koja je regulator. - Mi to ne možemo silom napraviti, mora biti zakonski okvir napravljen na način da to omogući - rekao je on.

> > Zakon Lex Todorić uvjet za stand-still aranžman, jer blokade treba maknut

> > Završila nova runda pregovora bankara i dobavljača: 'Svi stavovi su usuglašeni. Sve će biti potpisano između banaka i Agrokora'

> > Što nakon potpisivanja sporazuma? Konzum je ključan i za spas izvrsnih domaćih proizvoda

Komentara 14

Avatar megatronman
megatronman
14:06 02.04.2017.

Pa da. Opet će građani kroz poreze i prireze plaćati megalomaniju jednog poduzetnika. Mogao je I.T. stati na jednoj firmi. Da je ostao na Konzumu danas ne bi imao dugove. To se nažalost događa no ova nazovi država radi ono što ne bi smjela: spašava ga umjesto da se lijepo primjeni Zakon o stečaju. Stotine firmi s ljudima a koje su propale u stečajnom postupku sada itekako mrze Agrokor. Po čemu je radnik Agrokora bolji od drugih?!

DU
Deleted user
16:47 02.04.2017.

Pa nisu kupci prizvali ni ruske ni druge banke, to je učinio vlasnik svojim neznanjem, megalomanskim širenjem ali i uz iznimnu podršku onih koji su kategorički tvrdili da nema poreznih dugova, i zaista na Listi dužnika nema Agrokora, kad tamo,, dužni do boli. I sad bismo i opet mi trebali sanirati razne "Dubrovačke" i ine banke?

DU
Deleted user
12:34 02.04.2017.

Šteta da ovaj Todorić nije Hercegovac i da mu otac nije bio ustaša, što bi "naši" ljevičari dali za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije