Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi post

Todorić: Laž je da postoji prikriveni trošak!

Ivica Todorić
Robert Anić/PIXSELL
04.10.2017.
u 17:16

Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milrd kn prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću – kaže Todorić u najnovijem postu.

Ivica Todorić u najnovijem postu na svom blogu osvrnuo se na reviziju Agrokora, prema kojoj je, kako je pisao i Večernji list, otkrila da je od 2010. do kraja 2015. godine bivša uprava Agrokora sakrila tri milijarde kuna troškova. 

– Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milrd kn prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću – kaže Todorić u najnovijem postu. 

Tvrdim da je riječ o zlonamjernom podmetanju i eklatantnoj laži koja, očito, služi za nedopušteni pritisak na revizore i obmanjivanje javnosti. Za mog upravljanja Agrokorom, sva relevantna dokumentacija knjižena je sukladno pozitivnim zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način. Revizori koji su provjeravali i revidirali financijske izvještaje uvijek su transparentno dobivali  uvid u svu dokumentaciju koja je bila osnova za izradu financijskih izvještaja i za razliku od "neimenovanog izvora" ja stojim iza toga.

Potpuno je neobjašnjivo kako je moguće da se temeljem tako nepotpunih i neprovjerenih informacija, a plasiranih na nezakonit način, izlazi s informacijama u javnost pri čemu se dodatno te neprovjerene informacije zlonamjerno interpretiraju. Takvim postupanjem od strane osoba koje su određene informacije učinile dostupne medijima kao i osobe koje su takve informacije učinile dostupnima javnosti uz zlonamjernu interpretaciju počinjeno je više kaznenih djela i to zlouporaba službenog položaja i ovlasti iz članka 291 kaznenog zakona, odavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne iz članka 262., zlouporaba povlaštenih informacija iz članka 259. te klevete iz članka 149. Kaznenog zakona. Obzirom da sam navedenim objavama pretrpio znatnu štetu u raznim vidovima, inicirat ću  kazneni progon i drugu pravnu zaštitu protiv svih fizičkih i pravnih osoba involviranih u navedene protupravne radnje, zaključuje Todorić.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:17 04.10.2017.

Koga to Gazda placa u VL pa mu svaki dan prenose blogove?

DU
Deleted user
20:36 04.10.2017.

koja debilna drzava i novina.

Avatar Retardo
Retardo
18:44 04.10.2017.

Marini Dalić se stisnula guza, pa više ne nastupa bahato, nego plasira debilne podatke u javnost. Ajmo malo računati: Agrokor godišnje ima promet od 50 mlrd kuna, od 2010. do 2015. je imao promet od 300 mlrd kuna, a ovi su našli "rupu" od 3 mlrd kuna, dakle 1%? Dakle ni blizu prijašnjim tračevima o rupi od 15 mlrd kuna, nego 3 mlrd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije