Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV STUDIO VEČERNJEG LISTA

Ivica Puljak: Razgovaramo sa Strankom s imenom i prezimenom, pozvali smo ih na pregovore

05.06.2020.
u 13:26

Voditeljica emisije je novinarka Lana Kovačević

Poznati znanstvenik i član predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak gostuje danas u TV studiju Večernjeg lista. Tema razgovora nadolazeći su parlamentarni izbori i obrazovanje. 

VIDEO: Cijeli razgovor s Ivicom Puljakom pogledajte ovdje  

O obrazovanju

– Obrazovanje je najvažnije. Cijelo društvo u raspadu je i treba ga reformirati. Nažalost, kako je obrazovanje ušlo u fokus politike, tako je politika ušla u obrazovanje i upropastila ga – istaknuo je Puljak. 

Naveo je kako se to vidi u trgovačkom dogovoru HDZ-a i HNS-a, naglasivši da je "HNS uzeo obrazovanje kao što je HDZ uzeo domoljublje" i da su žrtva toga hrvatska djeca. 

– Promjene polaze od politike. Prava politika bila bi ona koja bi napravila okvir za ljude koji rade. Ako se sjećate kurikularne reforme, potaknuo se entuzijazam struke, a potom i društva. Onda je ušla politika. Obrazovanje se neće promijeniti sve dok se politika ne promijeni.

Istaknuo je kako se stručnjaci moraju sami kandidirati i navodi: – Onaj koji se brine za obrazovanje mora biti politički jak. 

– Najveći su problem ravnatelji koji su politizirani – kazao je i dodao je kako ne mogu ravnatelji biti stranački postavljeni, što se vidjelo i na primjeru splitskog Doma za starije i nemoćne: – Čovjek koji je tamo bio postavljen nije bio stručan. Vidjeli smo to na toj tragediji. 

– Mislim da je loša politika podijeliti resore. Obrazovanje je resor koji je izuzetno odgovoran. HNS je došao na vlast. Napravili su PR reformu, a ona nije suštinska. Ona nije ni zaživjela. Ne treba je ni odbaciti jer se uključilo mnogo ljudi, a neke promjene ipak su napravljene. 

Upitan o dobrim dijelovima kurikularne reforme, kazao je: – Informatizacija nije tako loša. Napravili su reformu na manjoj skali, ali nisu učili na tome. Napravili su neke promjene, ali propustili su napraviti prave promjene. 

– Stvari su bile dosta kompleksne. Bio štrajk, bila je korona... Jasne su mi neke odluke koje su donijeli. Trebali su donijeti prave promjene, a ne populističke odluke. 

Izbori

– Mi smo stranka koja se povezala u koaliciji s ljudima koji se bore za jednu progresivnu zemlju. Mi se borimo najčešće oko onog što imamo. A mi smo siromašna zemlja, i to zahvaljujući HDZ-u i SDP-u – rekao je i kazao kako su se povezali sa strankom Fokus i neke su reforme pokrenuli u svojim lokalnim jedinicama navodeći kako promjene jesu moguće. 

– A naša politika je kao da gledamo beskonačni dan. Stalno je repriza – nadometnuo je. 

Naveo je kako trenutačno pregovaraju sa Strankom s imenom i prezimenom i da bi željeli s njima u koaliciju: – Ne slažemo se oko nekih stvari, ali ne slažem se ni ja sam sa sobom svaki dan. 

Istaknuo je da bi u slučaju da osvoje jedan ili dva mandata bili oporba, bez obzira na to tko dođe na vlast. 

Upitan o povratku Željka Keruma u politiku, kazao je: – Ne bih to komentirao. Mislim da on želi medijsku pažnju. 

Intervju možete pratiti na Facebooku Večernjeg lista kao i na portalu. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Arkandjel
Arkandjel
19:34 05.06.2020.

Ovaj prodavac magle koji misli da je sve nastalo slucajno iz nicega se uvijek pojavi u medijima pred izbore. Pitam se tko ga gura i placa. Ove dane bi se mogla u medijima pojavit i ljepsa (citaj manje ruzna) polovica njegove stranke.

Avatar Ebbajensen
Ebbajensen
15:41 05.06.2020.

OPG PULJAK i stranka sa imenom i prezimenom ! Jadna nam majka . Trebalo bi ignorirati sve koji su do sada vodili osobnu i jalovu politiku te izabrati prave koji su sve što imaju stvorili vlastitim radom a ne pljačkom !

ZW
zweistein
17:01 05.06.2020.

jel rek'o da je naš'o "hiksov bozon"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije