Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritike

Puljak tvrdi da se namještanje natječaja i dalje zataškava: Tko je zapravo ministar prosvjete?!

ivica puljak
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
25.01.2018.
u 13:08

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić pokušao je demantirati dokaze o manipulaciji, a Služba za odnose s javnošću Vlade RH objavila je kako je čitav postupak bio transparentan.

Nakon što je stranka Pametno, odnosno prof. dr. Ivica Puljak, javnosti objavila dokaze po kojima je bilo manipulacija u natječaju za izbor voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme koji su, ističu u Pametno, potvrdile prethodne analize iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, afera se, tvrde i dalje zataškava.

- Nastavak, ili još dublje zakopavanje u zataškavanju skandala, odvilo se u srijedu. Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić pokušao je demantirati dokaze o manipulaciji, a Služba za odnose s javnošću Vlade RH objavila je kako je čitav postupak bio transparentan.

Obzirom da najbliži ministričin suradnik, kao i Vlada, sada tvrde suprotno od same ministrice pitamo se tko je zapravo ministrica/ministar u Vladi, tko upravlja obrazovanjem, a najvažnije pitanje je: štite li i nagrađuju premijer i ministrica sudionike ovog očiglednog skandala? - istaknuo je Puljak. Dodaje kako je za budućnost Hrvatske izuzetno važno razriješiti pitanje manipulacije u procesu obrazovne reforme.

- Još jednom pozivamo ministricu i premijera da hitno smijene sve sudionike ovog skandala i daju šansu budućnosti naše zemlje – rekao je Puljak.

Pogledajte i prosvjed zbog kurikularne reforme:

ivica puljak
1/13

Komentara 9

Avatar nisam_robot
nisam_robot
13:18 25.01.2018.

Najvaznije osobe na hrvatskoj politickoj sceni: Frljic, Mrak Sataras i ovaj kakosegodzvao iz stranke Pametnjakovici. Nase medije znaju sto je vazno!

Avatar mofo
mofo
13:58 25.01.2018.

Ajde prijavi, šta koristiš slucaj u vlastitu političku promociju.. ajd na policiju...

MA
maziko
14:26 25.01.2018.

Vidi mu face, umišljeno izgleda. Proporcionalna nije. I njeg bog zaobiso. A možda je ka mali i zlostavljanja bio, Ajd ga znaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije