Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA PAMET HRVATSKOJ
Povratak na članak

Ivica Bošnjak: 'Standard u Hrvatskoj je bolji, a poslodavci nude bolje uvjete i veće plaće'

Prema posljednjem istraživanju, 82 posto onih koji su u zadnjih pet godina otišli rado bi se vratili kada bi plaće bile bolje.

Komentari 4

IC
ICCO
20:35 11.12.2019.

Bolje nam je nego želimo priznati, u Irskoj ima 5000 djece beskućnika, kad bi kod nas bilo i jedno dijete bila i tragedija.

VL
IN
ima_nešto
14:00 11.12.2019.

To se zove nedostatak kvalificirane snage. Kad od iduće godine Austrija otvori svoje tržište rada za hrvatske građane onda će plaće u Hrvatskoj biti još veće. One jahte koje nepovećaju plaću već danas neće sutra možda moći ni raditi. Graz je samo 2h od Zagreba.

VL
LJ
ljzgbg
20:15 11.04.2020.

Ma, to nema veze sa hrvatskim kapitalistima koji sebe zovu poslodavci - istina je da više nema radnika na burzi, pa kapitalisti MORAJU bolje plaćati. To su obični GRAMZIVCI i od kada je njih briga za radnika..................hahaha

VL
ST
stefj
16:10 11.12.2019.

Kad su plaće u javnom sektoru veće nego one u privatnom, kada je 70% svega država, kada nas investitori zaobilaze u širokom luku, jasno je da nešto žestoko ne štima ... I sad opet hajka na poslodavce, a porezi ogromni, parafiskalnih nameta i birokratskih prepreka sve više, uspjeh i izvrsnost se sputava... Sve što se novo stvori, odmah pojede država, tako da niti nema neke prilike za zdrav i brži razvoj... I onda se netko čudi što ljudi odlaze. Normalno da će otići, vani lakše nađu posao, plaće su bolje, čovjek si može radom osigurati neku ekzistenciju. Nije bajno, ali nema ovakvih problema kakvi su ovdje...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.