Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje - Na optuženičkoj klupi troje zbog Zagrebačkih cesta

Ivanković: Pojma nisam imao kako su plaćeni sir i vrhnje

plakat
Arhiva VL
02.03.2010.
u 11:20

Sabljića se tereti da je kao mito ponudio Rađenoviću mobitel vrijedan 3000 kuna i bocu pića kako bi mu što brže odobrio plaćanje 317.000 kuna za usluge obavljene po nalogu Cesta.

- Ne sjećam se je li mi Sabljić u razgovoru rekao da bi njegovoj tvrtki trebalo platiti prije reda, no sjećam se da mi je govorio:

- Ako budeš sa mnom dobar, bit će sve u redu! -  kazao je Igor Rađenović, bivši direktor Zagrebačkih cesta, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku protiv Luke Sabljića (71), direktora Niskogradnje Sesvete, Nade Hečimović (58), referentice za osiguranja u Zagrebačkim cestama, te Borisa Videca (56), vlasnika poduzeća Inter-ing, koje USKOK tereti u tzv. aferi sir i vrhnje.

Sabljića se tereti da je kao mito ponudio Rađenoviću mobitel vrijedan 3000 kuna i bocu pića kako bi mu što brže odobrio plaćanje 317.000 kuna za usluge obavljene po nalogu Cesta. N. Hečimović tereti se za protuzakonito posredovanje, zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na krivotvorenje jer je od rujna 2005. do rujna 2006. od Videca tražila da u svojim poslovnim knjigama proknjiži i plati račune mljekarske tvrtke Vodopijevec, čije je sir i vrhnje građanima tijekom svoje kampanje dijelio Nenad Ivanković.

Videc, koji se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje isprava, optužen je da je isplatio mljekarskoj tvrtki 35.200 kuna. U dogovoru s N. Hečimović račune u iznosu od 57.400 kuna dostavio je Zagrebačkim cestama.

Nenad Ivanković kazao je da nije imao pojma na koji su način plaćeni sir i vrhnje isporučeni njegovoj stranci Samostalnost i napredak.

- Prva saznanja o tome dobio sam iz novina kada je počeo sudski postupak. Kao gradski zastupnik poznavao sam većinu direktora zagrebačkih tvrtki te znam da su one mogle sponzorirati političke stranke. No, ne znam koliki je bio limit, a i ja sam se zato obratio Zagrebačkim cestama. To su činili i čelnici drugih stranaka, i tu nije bilo ništa protuzakonito – kazao je Nenad Ivanković.

Komentara 1

Avatar Svećenik
Svećenik
17:26 02.03.2010.

\"Pojma nisam imao\" to mu je dovoljna kvaliffikacija da postane Ministar prometa, zemlje i morai vesione. Jer, taj ministar pojma nema da mu je donedavni državni tajnik jrejenić postao preko noči milijuner. Lova se baca na sve strane, a lopovi se goje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije