Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija dožupanice Ličko-senjske županije

Ivana Tomaš: Milinović, vođa iz sjene, podanicima diktira što reći

Ivana Tomaš
01.12.2015.
u 11:38

Neka se provjere sve dnevnice vozača koji su ga vozili i neka isti taj „službeni“ župan svima kaže koji su razlozi tolikih putovanja Predsjednika skupštine u Zagreb

Ponukana pitanjima zastupnika u Županijskoj skupštini Ličko-senjske županije, koji su doveli u pitanje njezin rad i situaciju s obzirom da joj je župan Milan Kolić oduzeo ovlasti koje je imala kao zamjenica župana, na situaciju u svojoj županiji reagirala je dožupanica Ivana Tomaš. Ona je uoči parlamentarnih izbora napustila HDZ i priklonila se Koaliciji rada  i solidarnosti koju je predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dožupanica Tomaš poručuje da je spomenuta sjednica Skupštine održana u ponedjeljak dokaz nametnutog jednoumlja ličkih vođa HDZ-a.

- Nikolina Tonković Čorak je postavila, točnije pročitala pitanje kao i sva do sada – ono koje joj je izdiktirao Darko Milinović. U tom kao i svim ostalim slučajevima on ostaje „prav i pošten“, istinski „vođa iz sjene“ koji svojim „podanicima“ diktira što i kako će reći. I to se mora bezpogovorno slušati. Znam to, jer sam i sama to radila. Razlika između svih nas je što ja to više ne želim, a i neću raditi. Sve što govorim govorim u svoje ime, za razliku od Milinovića. Meni ne trebaju podanici niti glasnici - odaslala je svoje mišljenje Tomaš o šefu Ličko-senjske organizacije HDZ-a Darku Milinoviću.

- Najbolja mi je postavka i teza da „trošim novac poreznih obveznika“. Pa što sam ja drugo nego porezni obveznik?! Čije novce troši zamjenik Rukavina koji je volonter, ali ipak vozi službeni auto koji navodno voze i županijske službe u Senju? Pa neka da auto onda njima! Što ga duži na sebi?! Koji su to razlozi i poslovi koje predsjednik skupštine Milinović toliko ima da vozi službeni županijski auto u Gospiću, a za sve poslove koje obavlja izvan Gospića vozi ga vozač županije u službenom BMW-u? Čije on novce troši?! Prema Poslovniku Županijske skupštine Ličko-senjske županije, članak 22. točno određuje ovlasti i funkciju predsjednika skupštine. Kakve je to poslove on obavljao u Zagrebu svaki tjedan za potrebe županijske skupštine? Neka se provjeri dolazak auta s njim u Zagreb i njegov ulazak u Sabor. Neka se provjere sve dnevnice vozača koji su ga vozili i neka isti taj „službeni“ župan svima kaže koji su razlozi tolikih putovanja Predsjednika skupštine u Zagreb. Ponavljam opet, neka sa pokažu računi svih mobitela koje županija plaća: i mog, i županovog, i zamjenika Lalića, i predsjednika skupštine Milinovića, i predsjednice Županijskog (sada Gradskog ) izbornog povjerenstva, i svih pročelnika, pa nek se usporede. Nisam ja ta koja pravi račune od 1000 kn, već netko drugi. Naši djelatnici rade na starim računalima, Milinoviću se kupi laptop! A to su samo kapi u moru beneficija koje je župan Milinoviću omogućio. S druge strane i više je nego očito po ponašanju g. Milinovića da je on pobrkao svoje ovlasti s ovlastima Župana, jer se nijedna odluka ne smije donijeti bez njegovog „amena“. I to ponajprije stranački. I tako se vlada već godinama, a sad je ta „strahovlada“ na vrhuncu. Pogledajte tko su predsjednici najviših stranačkih županijskih tijela HDZ-a – redom ljudi iz Gospića, pa je najlogičnije za pretpostaviti da nijedni HDZovci  iz ostalih organizacija nisu dovoljno „podobni“ za to - nastavlja dožupanica I. Tomaš u osvrtu koji je poslala medijima.

 Poručuje da ona ne namjerava nikoga sazivati, prijetiti ili na bilo koji način utjecati na ikoga jer "ako birači i svi žitelji ove županije žele nastaviti  živjeti na taj način, to je njihova volja."

Referirala se i na pitanje sa sjednice Skupštine o dodjeli novaca, odnosno njezinoj tvrdnji da je jedan portal do 1. listopada dobio 70.000 kuna, a župan se o tome nije očitovao.
- Župan kaže da je (u množini ) novac dodijeljen „Portalima za objavu natječaja, poziva i oglasa, te da novac nikome nije dodjeljen samo tako“. Iz Programa javnih potreba vidljivo je koliko su dobili „portali“ i radiji. Dva lokalno bitna radija – Senj i Otočac dobivaju niti 30.000 kn, a za 2016.  predviđeno 20.000 kn, naspram Radio Gospića koji dobiva 320.000 kn! A 70.000 kn je dodijeljeno mimo toga samo jednom portalu s posebne stavke, a to je Lika online. Ako je županija i dalje državna institucija, onda je to lako provjeriti. No s obzirom na ponašanje g.Kolića i g.Milinovića moguće je da se struktura vlasništva promijenila, pa su oni privatizirali županiju. Bit će najbolje to provjeriti pa da otklonimo sumnje - mišljenja je Ivana Tomaš ističući da je sve nesuglasice željela riješiti mirnim putem, ali se župan nije očitovao na njezin službeni dopis, nije joj dostavio nijednu odluku o oduzetim pravima te joj onemogućava obavljati posao što već ocjenjuje mobbingom.

Komentara 7

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
12:10 01.12.2015.

Milinović, vođa iz premijerske fotelje, podanicima diktira što reći kada sretnu one koji su posle proglašenja izbornih rezultata mahutali sa zastavom i veselili se pobjedi a danas strepe da če ostati svoji bez svoje vlasti.

IS
istima
16:17 01.12.2015.

Hm...... ovi pokajnici mi nekako ne leže, ma od kud da dolaze. No, dol je u Lici Milinovića bit će i ciganskog terorizma !

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
12:50 01.12.2015.

Ova žena laže, evo što je izjavila 03. srpnja 2015.g. za Lika portal, što je istina? – Temeljem natpisa koji se pojavljuju na pojedinim portalima, želim istaknuti da sam ravnopravna članica ŽO HDZ-a LSŽ te ne osjećam nikakav otklon premaema meni niti od članova niti od vodstva stranke. Naprotiv, s predsjednikom dr. Milinovićem normalno i otvoreno komuniciram oko svih bitnih pitanja. Na spominjanu političku akademiju HDZ-a otišla sam upravo uz odobrenje dr. Milinovića i ŽO HDZ-a LSŽ, a na njeno uspješno i u roku završavanje sam izuzetno ponosna. Sve dezinformacije očito plasiraju SDP kao i svi oni kojima smeta jedinstvo HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, istaknula je dožupanica Tomaš za portal Lika online.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije