Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo

Ivana Bušića ubio je 21-godišnjak iz Koraja u BiH

policija, ubojstvo
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
21.11.2011.
u 13:50

Nakon što je ubio Ivana Bušića za kojega u Županji znaju da se bavio posuđivanjem novca uz lihvarske kamate, ali je unatoč velikom novcu živio sasvim skromno i pustinjački, ubojica je uzeo 105 tisuća kuna i 3400 eura

Ivana Bušića (75) kojega je 30. listopada mrtvog i okrvavljene glave u njegovoj kući u Ulici Baruna Trenka u Županji pronašla kćer kada mu je donijela nedjeljni ručak, ubio je večer prije udarcima tvrdim predmetom po glavi i tijelu 21-godišnji državljanin BiH iz Koraja, rečeno je novinarima na tiskovnoj konferenciji u PU vukovarsko-srijemskoj nakon uspješno provedene akcije u suradnji s policijskim službenicima Bosne i Hercegovine, Brčko Distrikta, MUP-a Republike Srpske Centra javne sigurnosti Banja Luke i Bijeljine kao i MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Posavske županije PU Orašje.

Nakon što je ubio Ivana Bušića za kojega u Županji znaju da se bavio posuđivanjem novca uz lihvarske kamate, ali je unatoč velikom novcu živio sasvim skromno i pustinjački, ubojica je uzeo 105 tisuća kuna i 3400 eura.

— Dovršenim zajedničkim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Orašja dao informaciju 27-godišnjaku iz Brčkog i 21-godišnjaku kako Bušić u svojoj obiteljskoj kući posjeduje veću svotu novca, nakon čega je 21-godišnjak, na temelju ranijeg dogovora s 27-godišnjakom, u večernjim satima 29. listopada došao u kuću Ivana Bušića i zadao mu više udaraca bridovitim tvrdim predmetom, od kojih je preminuo na mjestu. Tijekom rada na ovom slučaju obavili smo informativne razgovore s 72 osobe, a nad osam osoba provedeno je kriminalističko istraživanje, kaže Mario Karamatić, vođa ekipe koja je radila na slučaju.

Dodaje kako je nakon ubojstva i pljačke po 21-godišnjaka u Županju došao 27-godišnjak unajmljenim automobilom BiH oznaka i dovezao ga do udaljenijeg graničnog prijelaza Gunja preko kojega je pješice prešao u BiH. Prema saznanjima policije 27-godišnjak je manji dio ukradenog novca dao 21-godišnjaku, a ostalo ostavio sebi i njime u Bijeljini kupio osobni automobil.

— Obojica su uz kaznenu prijavu, radi počinjenoga kaznenog djela razbojništva, dovedeni kantonalnom tužitelju Posavskog kantona Orašje i priznali su počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, dok je za 53-godišnjim hrvatskim državljaninom raspisana tjeralica na području Republike Hrvatske, rekao je Karamatić.

Pojasnio je kako je stvar dogovora Državnog odvjetništva i Tužiteljstva BiH gdje će se ovoj dvojici suditi.

Komentara 38

SU
SUXESOR
14:16 21.11.2011.

..................Dabogda se taj istog trena utopio u SAVI ako mu pravosudje ne odredi kaznu zatvora od 25 godina..........IDIOT !!

CH
chemica
15:02 21.11.2011.

\"Hrvatski državaljanin iz Orašja\". I svi se normalni ljudi grohotom nasmijaše.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
19:07 21.11.2011.

Doslo je dotle da vise ne smijes nista reci u obranu BiH Hrvata. Ispada nesto kao \"dok mi pljujemo, vi sutite\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije