Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

Vrkić: 'Zahvaljujem se ponajprije prijatelju Ivanu Vrdoljaku te SDP-u'

Ivan Vrkić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
04.06.2017.
u 19:38

Prema prvim neslužbenim rezultatima Ivan Vrkić osvaja novi mandat sa osvojenih 66 posto glasova, Ivana Šojat na listi HDZ-a daleko iza sa 33 % osvojenih glasova...

U Osijeku je značajnu prednost ostvario aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić s osvojenih 63,24% glasova prema izlaznim anketama do 19 sati, dok je Ivana Šojat ispred HDZ-a ostala na 33,38%. Prema svemu sudeći, Vrkić ostaje na čelu Osijeka!

- Neću proglasiti pobjedu. Moram reći da nisam pobijedio nego da sam na pravom javnom natječaju dobio posao, zahvaljujem se ponajprije mojem prijatelju Ivanu Vrdoljaku te strankama i SDP-u", rekao je Vrkić.

- Apsolutno imamo razloga za zadovoljstvo. rezultat je sjajan, ja sam novi igrač u ovome. Naravno da sam očekivala više, no jedno je očekivati, a drugo dobiti. Za mene je svaka izlaznost ispod 50 posto razočaravajuća. No, ovoga puta će Vrkić morati dobiti potporu isključivo za dobre projekte i morat će ubrzati svoj rad, rekla je Ivana Šojat.

U Osijeku je zabilježena 8 posto manja izlaznost do 16:30 sati, odnosno u Osiječko - baranjskoj županiji je zabilježena najniža izlaznost u Hrvatskoj, a borba je vrlo neizvjesna. 

HDZ-ov Ivan Anušić52,18% prema prvim neslužbenim rezultatima postaje župan Osiječko - baranjske županije, no dr. sc. Vladimir Šišljagić je blizu s 45,30% posto osvojenih glasova.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) istaknulo je kako u drugom krugu lokalnih izbora nisu zabilježene ozbiljnije primjedbe, ni nepravilnosti.

Ivan Vrkić
1/66

Građani nam dojavljuju određene slučajeve koji ih smetaju, no u većini to nisu izborne nepravilnosti, kaže potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin i spominje kako se građani pritužuju zbog slika koje su vidjeli na biračkom odboru, ali i zbog slike bivšeg komunističkog vođe i šefa bivše države Tita u izlogu prazne trgovine.  

DIP je s nadležnim povjerenstvima provjerio navode o nepravilnostima koje spominje nevladina udruga GONG, u velikoj mjeri pokazalo se da ti navodi ne stoje, poput onih da se u Zagrebu glasovalo zdravstvenom iskaznicom, te da je u jednom domu za starije bilo nedopuštenog pomaganja kod glasovanja.

U nadležnom izbornom povjerenstvu nemaju saznanja o glasovanju zdravstvenom iskaznicom, a u domu za starije, po svim je propisima, glasovala slabovidna osoba, kaže Lovrin i poziva da se kod sumnji u izborne nepravilnosti precizira gdje su i tko ih je napravio. DIP-ove navode o mirnom izbornom danu potvrđuje MUP-ovo izvješće da danas nije bilo ni jedne prijave zbog remećenja javnog reda i mira na biralištima. Izborni dan završava u 19 sati, prve izborne rezultate DIP će objaviti oko 20 sati.

7 sati otvoreno je nešto manje od 4.500 biračkih mjesta na kojima osam županija i Grad Zagreb koji ima status grada-županije, 54 grada i 102 općine u drugom krugu biraju svoje župane, gradonačelnike i načelnike, birališta se zatvaraju u 19 sati kada završava i dvodnevna izborna šutnja.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE.

 

 


 

Komentara 8

AR
aristip
20:36 04.06.2017.

S ovakvim gradonačelnikom Osijek će uskoro biti 5. grad u Hrvatskoj a već sada ima manje od 100.000 stanovnika.

KR
kruti175
08:23 05.06.2017.

e baš se imaš kome zahvaljivati,sad si mi deda vrkić pao u očima brutalno

DU
Deleted user
20:24 04.06.2017.

i kakav legitimitet ima gradonacelnik za kog je glasalo 10 ak % gradjana grada Osijeka ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije