Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI ZID

Sinčić posjetio vukovarski DORH zbog zapošljavanja u gradskoj upravi

Ivan Vilibor Sinčić i Pavao Josić
21.10.2015.
u 12:08

Josić: Ovo je još jedan dokaz neučinkovitosti državnoga aparata

S ciljem da se upoznaju dokle se stiglo s istragom oko podnesene kaznene prijave protiv NN osoba oko zapošljavanja u vukovarskoj gradskoj upravi, danas je Državno odvjetništvo u Vukovaru posjetio predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić zajedno s čelnicima stranačke podružnice iz Vukovara. 

– Podnijeli smo kaznenu prijavu 30. lipnja ove godine zbog toga što su u gradsku upravu, po nama, zaposlene osobe po stranačkoj i drugoj pripadnosti. Mi smo nekoliko mjeseci prije zapošljavanja na društvenim mrežama iznijeli imena osoba koje će biti zaposlene i to se pokazalo kao točno– rekao je Sinčić nakon posjeta DORH-u. Iz Živog zida tvrde da su od zamjenice tužitelja dobili informacije kako su "izvidne radnje u tijeku", a na upit do kada one mogu trajati dobili su odgovor kako ne postoji zakonski rok za to. Tajnik vukovarske podružnice Živog zida Pavao Josić kaže kako su informacije o kaznenoj prijavi dobili na hodniku.

– Pitamo se može li prosječni građanin podnijeti kaznenu prijavu i očekivati da se nešto po njoj napravi. Ovo je još jedan dokaz neučinkovitosti državnoga aparata za što nas proziva i EU i svijet – rekao je Josić.

Iz Živog zida najavljuju kako će sačekati rezultate izvida do izbora, a da će onda, ako ne dobiju odgovor, obratiti se i Ministarstvu pravosuđa pa i EU tijelima i tražiti odgovore.

>> Koalicija sa SDP-om ili HDZ-om nije moguća

>> Ivan Sinčić: Zastupnici trebaju raditi za prosječnu hrvatsku plaću

Komentara 10

HE
hellbani
14:17 21.10.2015.

sve ukruhe sdp&hdz na ulicu nek rade kao i ostali .. pa da vidimo

Avatar Bekrija
Bekrija
15:47 21.10.2015.

Tjeraj bagru korumpiranu!

IM
Immanuell
13:08 21.10.2015.

Pa, po meni je normalno da se zapošljavanja u državnim službama na nekoj razini događaju usklađeno s izbornim rezultatima stranaka...... Ne vidim tu neki problem, to je uvriježena praksa da se pobjednik "snabdijeva svojima" jednako mislećima, sigurno si neće postaviti ili ostaviti trojanskog konja koji će mu podmetati i raditi mu o glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije